Lukijalta: Mieltä osoittaneitten tahtotila ei kelpaakaan keskustalle

Olen uskonut, että äänestäjä pystyy vaikuttamaan asioihin kansanedustajan välityksellä, mutta puoluekannasta riippuen usko kadonnut siltä osin kokonaan.

Varmasti usko on kadonnut myös niiltä sadoilta ihmisiltä, jotka osallistuivat 20.2 2020 Savonlinnan keskussairaalan pihassa järjestettyyn mielenilmaukseen Savonlinnan keskussairaalan tulevaisuuden puolesta. Mielenilmaus toi kiistattomasti esille alueen yhteisen tahtotilan turvata Savonlinnan keskussairaalan palvelut yhdistämällä ne osaksi Kuopion yliopistollista sairaalaa.

Itä- Savon sairaanhoitopiirin asukkaat saisivat parhaan mahdollisen hoidon Pohjois- Savon sairaanhoitopiiristä eli Kuopion yliopistollisesta sairaalasta.

Yllätyksenä tuli tieto, ettei tämä tahtotila käy keskustan kansanedustajille ja ministereille.

Hautakynttilät ovat jo sammuneet Savonlinnan opettajakoulutuslaitoksen portailta, niin on kohtuullista kysyä toistuuko tämä sama taas keskustan toimesta Savonlinnan keskussairaalan kohdalta.

Savonlinnan vierailulla keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ilmoitti pitävänsä kiinni viime vaalikauden sote-uudistuksesta pienin muutoksin. Eikö Sipilän hallitus kompastunut juuri tähän tavoitteeseen ja erosi.

Yksi olennainen asia on se, että Savonlinnan keskussairaalan tulevaisuutta on tarpeettomasti pidetty epävarmassa tilanteessa, joka vaikuttaa omalta osaltaan henkilöstön ammatilliseen erikoistumiseen ja saatavuuteen sekä siihen, asettuvatko he pysyviksi asukkaiksi Savonlinnaan.

Jaakko Kupiainen

Punkaharju

Uusimmat uutiset

Kommentoidut