Lukijalta: Ei tuhota Nälkälinnanmäkeä

Minulla on ollut pari viikkoa lapsenlapsen koira hoidettavana ja siksi olen kävellyt lähiympäristössä joka päivä useaan otteeseen. Nälkälinnanmäen puiston kauneus ja toisaalta rappio on tullut katseltua, nähtyä ja koettua. Ja kuulin, että talon vuokrasopimus on voimassa vain tämän vuoden loppuun.

Kaupunki ei ilmeisesti satsaa enää puiston hoitoon. Pensaat ovat leikkaamatta jne. ” Ei ole rahaa” tiedetään, tiedetään. Mutta, onko tavoitteenakin paikan huono hoito, että se sitten voitaisiin sillä perusteella hävittää ja päällystää kerrostaloilla ja asvaltilla?

Olen edelleen sitä mieltä, että vanha kirjastotalo ympäristöineen voitaisiin liittää loistavasti Linnankadun matkailukokonaisuuteen. Niin, että se tuottaisikin jotain. Talo on terve ja kaunis eikä kovin vanha, joten sen purkaminen olisi järjetöntä. Jotain sinne voitaisiin sijoittaa... teatteri, taidegalleria, harrastustiloja, taitelijoiden työtiloja, juhlatiloja jne.

Puistoa voisi kehittää niin, että se olisi terveyttä parantava rauhoittumispaikka. Sen hoito voisi olla sallittua vapaaehtoisille, joilla ei ole omaa puutarhaa, mutta haluaisivat saada sormensa multaan ja hyötyliikkumalla liikuntaa. Talkoita vaan pystyyn varsinkin keväisin ja syksyisin. Voisiko esimerkiksi Nälkälinnanmäki-seura pitää nyt pensastalkoot?

Aina kesäisin, kun tulee rankkasateita, sataman seutu tulvii. Kaupunkitulvathan johtuvat juuri siitä, että maa on peitetty asvaltilla ja kiveyksillä.
Jos Nälkälinnanmäki päällystetään, tulvat vain pahenevat alueella.
Muutenkin puistot ovat sataman seudulla jo täynnä rakennuksia.
Ei tuhottaisi kaikkea vanhaa. Säästetään 60-luvun ”Suomen kaunein kirjastotalo”. Kerrostaloille on tilaa muualla.

Aino Laakkonen
Savonlinna