Lukijalta: Torin mainostolppa kannattaa poistaa

Savonlinnan torin keskellä seisova kivinen mainostolppa on rumentanut toria jo vuosikaudet. Aika tökeröä, että yhdelle pankille on annettu kaupungin ainoa tori mainoskäyttöön, mutta sen lisäksi tuo tolppa haittaa torin fiksua käyttöä monin tavoin.

Monien paikkakuntien toreilla seisoo joulun aikoihin kuusi, mutta Savonlinnassa se ei ole enää mahdollista. Kesäisin torimme on aika ahdas, jota ahtautta mainostolppa vain lisää, ja torikauppapaikkojakin se vie. Tolpan juuren istuinpakat ovat toki saaneet kiitosta.

Pysyvä mainospaikka torin keskellä on ollut pankin näkökulmasta tietenkin mainio idea. Se, että kaupunki on siihen aikoinaan suostunut, muistuttaa meitä kuitenkin aikansa korruptiosta ja hyvä veli -ajasta, joten se kannattaisi jo poistaa.

Osuuspankki tekisikin ”raateluhampaansa” poistaessaan hyvän työn, mutta niin voisi tehdä myös kaupunki, jolle tuo ”lahja” aikoinaan annettiin. Uskoa sopii, että rumiluksen hävittämistä saapuisi katsomaan iso joukko iloisia kaupunkilaisia – useat purkuapuakin mielellään tarjoten.

Jari Rusanen
Savonlinna

Kommentoidut