Lukijalta: Totuus on tarua ihmeellisempää!

Esko Aspivaara kaipaa taustatietoja kristittyjen vainoista. Toisaalta hän jo etukäteen leimaa tiedot kristittyjen antamiksi "valheuutisiksi". Tämäkin todistaa Waltarin Sinuhe egyptiläisessä esiintyvän sanonnan oikeaksi: "Sinun puheesi on korvissani kärpäsen surinaa". Tästä ilmiöstä kirjoittivat hiljattain tässä lehdessä myös korkeasti koulutetut rovasti ja päätoimittaja.

Tosin ihminen voi tietää paljonkin asioita ilman korkeata muodollista koulutusta. Tästä on hyvä esimerkki ansioitunut tietokirjailija Juha Taskinen. Onneksi olkoon, Juha! Itsekin tapasin pitkällä ammatillisella urallani monia ns. tee se itse -miehiä, joilla oli syvällistä tietoa ammatistaan kokemuksensa pohjalta.

Kristittyjen vainosta kiinnostuneet voivat googlata vaikkapa: World Watch List 2020. Siellä on tutkimus 150 maasta, joissa 73 on sellaisia, joissa esiintyy joko äärimmäisen vakavaa, hyvin vakavaa tai vakavaa vainoa. Tämä vaino johtuu nimenomaan kristittyjen elämänkatsomuksesta.

Johtopäätös on, että kyseessä on "henkien taistelu" ihmisten sieluista. Eivät nykyajan ihmiset tätä usko, eivätkä voikaan.

Paavalin sanoin: "Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta, sillä se on hänen mielestään hulluutta. Hän ei pysty tajuamaan sitä, koska sitä on tutkittava Hengen avulla".

Aspivaara ei usko riviuskovien ymmärtävän uskonnollisia asioita. Miksiköhän kristinuskon tärkein kohde, Jeesus, katsoi hyväksi syntyä rakentajan pojan hahmoon? Miksiköhän Mestarimme kutsui seuraajikseen, ensimmäisiksi opetuslapsiksi, yksinkertaisia kalastajia ja työmiehiä? Olisihan siellä ollut pappien ja oppineidenkin "roolit" otettavissa. Olisikohan syynä ollut edellä mainitun ryhmän oma viisaus ja ylpeys korkeasta koulutuksestaan?

Meillä kaikilla on suunnilleen saman verran "harmaita soluja" aivoissamme, toisilla enemmän, toisilla vähemmän "pestyjä", koulutuksestamme riippuen. Jokainen urheilua harjoittanut tietää, että väärin opitut taidot ja tiedot on hankalinta muuttaa. Evoluutio-opilla kyllästetty nykypolvi ei ole varmaan edes kuullut aitoa, todellista evankeliumia.

Aspivaara rinnastaa kristilliset kirkot ja uskon. Siinäkin menee pahasti "puurot ja vellit" sekaisin. Jokainen uudesti syntynyt Jeesuksen seuraaja tämän tajuaa, muille se on "täyttä hepreaa".

Kiven sanoin: "Maailma muuttuu, Eskoseni (-mme)", mutta onneksi yksi pysyy: "Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti", Heb.13:8.

Esko Muhonen

Savonlinna