Lukijalta: Kaksi sammakkoa kattilassa

Me Itä-Savon lukijat saamme päivittäin huolestuttavia uutisia Savonlinnan alueen kehityksestä. Ne uutiset ahdistavat ja masentavat meitä.

Tilannetta voisi kuvailla sammakkokokeella, jossa kaksi sammakkoa laitettiin eri kattilaan. Ensimmäisessä kattilassa oli kuumaavettä, jolloin sammakko hyppäsi siitä heti pois. Toisessa kattilassa oli kylmää vettä, jota lämmitettiin hiljalleen kiehumispisteeseen asti. Siinä kattilassa oleva sammakko istui aina kuolemaansa eli kiehumispisteeseen asti, eikä ikinä hypännyt siitä pois.

Sammakkokoe kuvaa hyvin Savonlinnan tilannetta, sillä meiltä otetaan pois pikkuhiljaa ikään kuin kuumentamalla kaikki kaupungin kehittämisedellytykset. Ensin meiltä otettiin OKL pienellä vastustamisella. Tilalle saatiin "kosmetiikkaa". Nyt vettä kuumennetaan entisestään, kun Savonlinnan keskussairaala päivystävänä keskussairaalana sai pelkän määräajan vuoteen 2032. Tällä päätöksellä menee myös pois AMK:n sairaanhoitajakoulutus. Aivan oikein Panu Peitsaro totesi, että tämä määräaikaisuus tekee mahdottomaksi saada Savonlinnaan lääkäreitä. Entä investoinnit kalliisiin sairaalalaitteisiin ja niiden huolto?

Arjessa kuumassa kattilassa hikoileminen näkyy mm. musiikkikaupan puutteena ja tyhjien liikeikkunoiden rivistöinä keskustassa.

Tilanteen surkeuden ymmärtävät parhaiten asioista perillä olevat poliitikot ja virkamiehet unettomien öiden kokemuksena.

Mitä pitäisi tehdä?

Savonlinnan parasta ajatellen meidän pitää antaa anteeksi ja unohtaa vanhat kaunat puhdistaen pöydän.

Savonlinnan parasta ajatellen meidän pitää antaa anteeksi ja unohtaa vanhat kaunat puhdistaen pöydän. Tämän jälkeen jokaisen puolueen tulee sillä omalla ämpärillä kantaa kylmää vettä yhteiseen kattilaan. Hienolla tavalla viilentävää vettä on tuonut Jouni Backman totuudellisella kirjoituksella. Jouni on hyvä mies ja hän voi yhteyksiensä kautta vaikuttaa demareihin valtakunnallisella tasolla. Samoin tulee tekemään Hanna Kosonen, kun saa oman naisenergiansa "riikkapurramaiselle" tasolle.

Ollaan me savonlinnalaiset Perussuomalaisten Halla-Ahosta mitä mieltä tahansa, niin hän on niitä harvoja poliitikkoja, jotka aidosti jäävät miettimään mm. Savonlinnan vaikeaa tilannetta. Se näkyi hänen kasvoistaan, kun selitin Savonlinnan tilannetta. Savonlinna tarvitsee valtion rahaa sairaalaan, yrityksille, projekteille ja pienteollisuudelle.

Siis jokainen puolue ottakoon sankonsa, omiin puolueisiin vaikuttamista, jotta kattila ei kiehu ja ettei siitä tule sammakkokeittoa. (Keitto ei maistu edes mikkeliläisille.)

Raimo Luukkanen

Perussuomalainen,

pastori

Savonlinna