Lukijalta: Holtittoman tuntuinen purkaminen Savonlinnassa jatkuu

Savonlinnan kaupungin pääomistamat asuntoyhtiöt alkavat taas purkaa hyviä asuintaloja samaan aikaan kun selvästi huonompia seisoo lähes tyhjillään toisaalla. Nyt vuorossa ovat Pihlajaniemen tiiliset rivitalot, joiden asukkaita on alettu häätää purku-uhan tieltä paljon huonompiin tiloihin muualle.

Lehtitietojen perusteella asuntoyhtiöiden ilmoittama päämotiivi purkamiselle on asuntojen liikakapasiteetti. Sitä, miksi parempia puretaan ennen huonompia, tuo motiivi ei kuitenkaan selitä. Maallikko voisi päinvastoin ajatella, että parempien talojen kunnossapito tulee jopa halvemmaksi kuin huonompien ja purkaisi vanhemmat ja huonommat ensin.

Julkisuudessa on esitetty sellainenkin purkamisperuste, että asuntoja Savonlinnassa pitää vähentää, jotteivät kaupungin asuntomarkkinat – lue: asuntojen hinnat – häiriinny. Tuollainen perustelu on yhteiskunnalliselle toimijalle kuten kaupungille tietysti täysin sopimaton; ei kai kaupungin tarvitse ryhtyä grynderin kukkaronvahdiksi.

Kun puheena olevien asuntoyhtiöiden edustajat ovat olleet toistuvasti huolissaan asuntojen hintojen ja vuokrien riittävästä tasosta, ihmiset ovat alkaneet oikeutetusti kysellä, miten monta asuntosijoittajaa on purkamisista päätöksiä tehneiden joukossa. Toivottavasti ei ainoatakaan.

Jos näin on, yhtiöt varmaan ihan piakkoin vaihtavat veronmaksajille kalliiksi tulevan purkamisen noiden rakennusten myymiseen eniten tarjoavalle.

Jari Rusanen
Savonlinna

Uusimmat uutiset