Lukijalta: Hohoi, kuuleeko Äkkiväärä!

Maanantaina 18.11. vieraili Savonlinnassa Etelä-Savon tiedeseuran kaikille avoimessa seminaarissa Japanin suurlähettiläs, kunnianarvoisa herra Takashi Murata.

Tilaisuus oli kaupunginvaltuuston istuntosalissa ja aiheina muun muassa savonlinnalaissyntyisen Eric Laxmannin muotokuvan paljastus sekä Eerikin poika Adam. Myös hyvin tärkeä aihe oli ystävyyskaupungin saaminen Japanista Savonlinnalle.

Tästä suurlähettiläs oli erityisen innostunut ehdottaen ystävyyskaupungiksi Suzukia. Sinne johti aikanaan myös Adam Laxmannin tie ja siellä hänen muistonsa elää edelleen yllättävän elävänä.

Mutta mutta! Tiedeseura ei voi moista asiaa hoitaa. Se kuuluu meidän asioitamme hoitamaan palkatuille ja vaaleilla valituille ynnä muille sellaisille.

Kyseisenä maanantaina sattui kaupunginjohtajalle olemaan vapaapäivä eikä kukaan muukaan korkea päättäjä ehtinyt seminaariin – tiettävästi. Kaupunkilaisena ehdotan nyt, että kaupungin johto ottaa pikaisesti käsittelyyn Japanin Suzukin ja Savonlinnan ystävyyskaupunkihankkeen.

Me kaikki tiedämme kuinka innokkaita matkailijoita japanilaiset ovat. Suzukissa jo odotetaan päätöstä ystävyyskaupungista ja Laxmannien syntysijoihin tutustujia olisi. He saattaisivat vilkastuttaa liiketoimintaakin monipuolisesti.

Aino Heiska
Savonlinna