Lukijalta: Ampuiko Itä-Savo itseään jalkaan?

En haluaisi sanoa, että mitäs mie sanoin, mutta mitäs mie jo kahteen kertaan olen sanonut?

Uskoiko joku ihan aikuisten oikeasti, että kun Itä-Savo jotain haluaa, niin kyllähän se totta kai toteutuu? Että eihän siihen tarvitse kuunnella Pohjois- ja Etelä-Savon mielipiteitä, kun myö nyt vaan niin halutaan? Paitsi, että Sulkava ei enää halua.

Kun lähes kaikki Pohjois-Savon kunnat ja maakuntaliitto sanovat ei, niin melkoinen fakiiri pitää ministeri Kiurun olla, jos tuosta vielä maakuntajakoa muuttaa.

Sairaanhoitopiiri ei halunnut ottaa kantaa, koska maakuntahallinto ei sille kuulu – ja miksi ottaisikaan, kun sillä on se erva.

Etelä-Savon myönteinen kanta Itä-Savon suhteen (ja toisinpäin päinvastoin) on ollut kaikkien tiedossa jo pitkään. Mutta, miten on mahdollista, että Pohjois-Savon nihkeys Savonlinnan suuntaan ei ole ollut paikallisten päättäjien tiedossa, vai onko niitä yhteyksiä ollutkaan, ja on eletty pelkän hyvän uskon ja suuren luulon varassa?

Tuliko siis ostettua ylihintainen kalakukko sika säkissä (anteeksi ontuva kielikuva) vastoin parempaa tietoa – tällä kertaa ei ainakaan ollut liian päällekäyvää kaupustelua, kuten jossain muualla samalla seudulla.

No, sitä saa mitä tilaa, valitettavasti. Nyt nöyremmin hanskat kouraan ja töihin mahdollisimman hyvän tulevaisuuden puolesta.

Toivottavasti Parikkalan rajanylityspaikka ei kuitenkaan likoa rahanpesuveteen.

Jarmo Laukkanen

Iäti siäminkiläinen

Uusimmat uutiset