Lukijalta: Tärkeintä on yhdistää voimat — Backmania pyydetään mukaan

Jouni Backman arvosteli (23.1.) minua väärien lukujen esittämisestä. Puhuin kuitenkin eri asiasta kuin mistä Backman minua moitti.
Molempien luvut ovat varmasti sinällään oikeita.
Puhuin siitä, että edellisen hallituksen aikana viime vaiheessa pelkän sote-rahoituksen kuntakohtainen tasaus rajattiin +/- 200 euroon asukasta kohden. Esitys kaatui perustuslakivaliokunnassa.
Nyt suurinkin leikkaus, mikäli se toteutuu, on noin puolta pienempi. Yritin sanoa, että lähtökohdat ovat nyt helpommat, vaikka valitettavasti Etelä-Savon kohdalla menetysten arvioidaan olevan noin 105 euroa asukasta kohden.
Luvuista kiistelemisen sijasta tärkeintä on nyt pyrkiä vaikuttamaan siihen, että Etelä-Savo ei menetä sote-uudistuksessa. Tarpeen perusteella meidän pitäisi olla pikemminkin saamapuolella, ei menettäjien joukossa.
Vain tiiviimmällä maakunnan yhteistyöllä voimme turvata asianmukaiset palvelut maakuntamme asukkaille. Tähän työhön pyydän myös Backmania.
Risto Kortelainen
johtaja, Essote

Tiina Ojutkangas

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.