Lukijalta: Hirvenliha on liian harvojen herkku

Hirvenmetsästäjänä toivoisin, että kulutukseen voisi toimittaa tätä metsien herkkua. Valitettavasti se on käytännössä hankalaa ja kannattamatonta.

Tuhansien eurojen satsaukset lahtivajojen seiniin ja lattioihin ei innosta ikääntyviä hirviporukoita investoimaan yhden tai kahden ruhon myynnin takia. Valtaosa porukoista on rakentanut hyvin toimivat teurastustilat jo vuosikymmeniä sitten ja ne palvelevat metsästäjiä vielä kauas tulevaisuuteen ilman terveysriskejä.

Näistä lahtivajoista ei saa luovuttaa lihaa paikallisten kauppojen myytäväksi, ennen kuin lahtivaja on ilmoitettu elintarvikehuoneistoksi kaupungin elintarvikevalvontaan.

Näyttää helpolta, mutta viranomaisilla on liian usein tarve simputtaa hallintoalamaisiaan vaatimuksilla, joilla ei ole mitään tekemistä toiminnan laajuuden ja riskien suhteen.

Keskusliikkeet (SOK ja Kesko) haluavat kymmenyksensä jokaisesta suupalasta, jonka suomalainen suuhunsa panee. On parempi pitää paikallinen riistaliha pois markkinoilta ja tarjota tilalle Uudesta Seelannista lennätettyä Saksanhirveä riistakäristykseksi.

Ekologinen vaihtoehto lähiruualle?

Erkki Pennanen
Vanhaisäntä
Kerimäki