Lukijalta: Ajavatko muut ohi kehityksessä?

Kirjoittajat ihmettelevät, miksi Savonlinna ei halua markkinoida seutua Suomen suurimmassa vapaa-aikaan, mökkeilyyn ja puutarhaan keskittyvässä tapahtumassa, jossa on vajaat 50 000 kävijää.

Otsikon ajatus kävi meillä yrittäjillä (Rantasalmen Huvilavalmistamo Korhonen Oy, Savorak Oy) mielessä useamman kerran kevätmessujen aikaan Helsingin messukeskuksessa.
Suomen suurin vapaa-aikaan, mökkeilyyn, puutarhaan keskittyvä tapahtuma, vajaat 50 000 kävijää! Ja miten Savonlinnan seutukunta suhtautui tapahtumaan: ei mukana kuntia, ei kaupunkia, ei yrittäjiä, pois lukien edellä mainitut, vain kaksi kappaletta.

Mikkelin kehitysyhtiö oli mukana omilla, mökkiläisille suunnatuilla hankkeillaan, Kangasniemen ja Mäntyharjun kunnat vahvasti yrittäjien kanssa esittelemässä palveluitaan. Juuri sille isolle ja potentiaaliselle asiakaskunnalle, joita mekin toivomme tänne tulevan.
Eivät he tule, jos ei haluta olla esillä. Jäädään Etelä-Savoon unohtaen ltä-Savo, tuumataan. Naapurilla on hyviä tontteja tarjolla, on valmiita mökkejä, on mökkivalmistaja lähellä, on talkkaripalveluita, on mökin kunnostusporukoita yms. palvelua.

Mikkelin kehitysyhtiö oli mukana omilla, mökkiläisille suunnatuilla hankkeillaan, Kangasniemen ja Mäntyharjun kunnat vahvasti yrittäjien kanssa esittelemässä palveluitaan.

Mutta voihan olla niin, että Savonlinnassa on tärkeämpää leikata asukkaiden polvinivelet ja lonkat omalla paikkakunnalla, laittaa pallo jalkaan oopperan henkilökunnalle tai Rantasalmella ollaan hyvillään chatti lääkäreistä, odotetaan teknisen yhtiön osinkoja ja sitä myöten voitollista tilinpäätöstä. Se on sitten poliittinen päätös, tyydytään siihen. Viis siitä, tunnetaanko tai tiedetäänkö meidät. Palvellaan toisiamme niin pitkään, kun rahat tai asukkaat riittävät. Tätäkö on se kuuluisa elinkeinopolitiikka?

Tähän meidän on kai tyytyminen, kehitys loppuu Juvan korkeudelle. Valtatie 14 Savonlinnaan on keskellä metsäistä taivalta, lähes erämaata. Sitäkö halutaan, että tien päässä on kuoleva ja kuihtuva talousalueen veturi, josta kukaan ei kohta tiedä mitään, eikä ole kiinnostunutkaan.
Alkuvuoden matkailutilastot kertovat samaa, vähennystä 15—20 prosenttia ulkomaalaisten matkailijoiden kohdalla.
Jos ei venäläisiä tai muita alueemme kiinnosta, niin esiteltäisiin tätä edes pääkaupunkilaisille.
Kaksi alueen yrittäjää siihen ei keskenään pysty / halua!

Ari Korhonen
Toimitusjohtaja
Rantasalmen Huvilavalmistamo
Korhonen Oy

Tomi Kokkonen
Toimitusjohtaja
Savorak Oy

Uusimmat uutiset