Lukijalta: Kaupunginjohtajamme on hoitanut työnsä

Nyt on mediassa tullut esille kaupunginjohtajamme Janne Laineen luottamus toimiessaan vaikeassa tilanteessa kaupunkimme johtajana. Kaikki on epämääräisellä pohjalla ja ei edes tiedetä, ketkä on luottamasta epäilemässä ja asettamassa Janne nuhdeltavaksi.

Olen jutellut asiasta erittäin monen paikallispoliitikon kanssa ja he puolukannasta riippumatta ovat tukenee Janne Laineen toimintaa vakaasti. Veteraani paikallispoliitikko, kunniapuheenjohtajamme Erkki Rakkolainen on sanonut, että Janne Laine on ylivoimaisesti paras kaupunginjohtaja noin 60-vuoden ajalta, jotka hän on kaupungissamme asunut. Samoin muiden Etelä-Savon kuntien päättäjistä ovat todenneet, että Janne Laineen kanssa on ollut helppo ja mielekäs fiilis ratkaista joskus hankaliakin kysymyksiä.

Nyt lienee ongelmana maakuntaratkaisut eli sote-soppa.

Tässä ei mielestäni kannata nyt hätäillä ja olla jo perustamassa mitään Etelä-Savoa, puhumattakaan sairaaloiden tulevasta tehtäväjaosta. Eduskunta ei ole vielä tehnyt päätöstä!

Ja samoin SDP on kiinni hallitusohjelmassa. Ministeri Kiuru voi Savonlinnan torilla luvata ja liverrellä mitä vaan, mutta kun hallitusohjelma päättää niin Savonlinnan lupaukset unohtuu!

Jos siellä hallituksen rivit repeävät ja maakuntajako ei olekaan Keskustan mieleinen niin, kuinkas sitten?

Tässä ei mielestäni kannata nyt hätäillä ja olla jo perustamassa mitään Etelä-Savoa, puhumattakaan sairaaloiden tulevasta tehtäväjaosta.

Meille riittää erittäin hyvin viisi maakuntaa tai lääniä, kutsutaan niitä sitten kuinka vaan. Eli yliopistolliset sairaalakaupungit johtamaan maatamme. Eikö alunperin ollut tarkoitus tällä ratkaisulla tehdä säästöjä? Näin niitä saattaisi jopa tulla digitoituvassa yhteiskunnassamme.

Saadaan turha hallintohimmeli pois turvaamasta esim. eduskunnasta pudonneille poliitikoille turvatyöpaikkoja. Jos seuraava eduskunta ei tarvitsekaan satoja avustajia, niin mihin nämä Tiilikaiset ja vastaavat sitten laitetaan, jos ei ole esim. Etelä-Savon maakuntaa erilaisine johtajatehtävineen työllistämässä.

Ja rahastahan on turha puhua. Raha tulee valtiolta asukasluvun mukaan jatkossakin. EU:n jätän mainitsematta, koska sinne lapioidaan tuplasumma rahaa, mitä sieltä saadaan.

Mielestäni lasten ja nuorten koulunkäynti ja opiskelu samoin kuin vanhusten hoito on hoidettava valtion kustannuksilla ilman ahneita voittoa tavoittelevia yrityksiä. Nyt se on jo nähty, mitä esim. Attendo ja muut yritykset on saanut aikaan.

Seppo O. Kosonen

Kaupunginvaltuutettu (ps.)

Savonlinna

Uusimmat uutiset