Lukijalta: Älä tapa

Otsikko "Lapsille pitää puhua avoimesti" (IS 5.12.) herätti ajatuksia.

Otsikko "Lapsille pitää puhua avoimesti" (IS 5.12.) herätti ajatuksia. Puhua; mutta mitä ja milloin? Koulussa Imatran pulpetteja painaessani opetettiin meille kymmentä käskyä.
Uskonto pois kouluista-kannattajat eivät näe lumiukon porkkananenää pitemmälle. Jos käskyt saadaan kiilattua pois koulusta, pysyvät ne kuitenkin elämänkoulussa. Vastuu on koko elämän ajan sinulla ja minulla. Pakoon ei päästä.
Haluamme kasvattaa lapsista yhteiskuntakelpoisia ja kasvaa samalla itse. Älä varasta, älä tee huorin, älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi, älä tapa...
Sinulta ei saa varastaa, etkä saa varastaa. Enkä minä. Sinä et saa tappaa, etkä tulla tapetuksi. Enkä minäkään. Terveitä yhteiskunta-arvoja. Onko kenelläkään mitään valittamista?
Jumalan lain väheksyjät pilkkaavat käskyä: "Älä pidä muita jumalia Kaikkivaltiaan rinnalla." Lainpilkkaajalla on jumala: minä itse. Viisastako ?
Imatran kolmoismurha on järkytys ja häpeä koko Suomelle.
Jumalan laki varjelee yksilöä, perhe-elämää, sosiaalisuutta ja ylläpitää mielenterveyttäkin. Eikä maksa mitään.

Vilho Makkonen
Mikkeli

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.