Lukijalta: Kuka on koko Suomen asialla?

Ruotsissa ja Norjassa on laaja yhteisymmärrys maiden asuttuna pitämisestä ja palveluiden saatavuudesta. Naapurimaissamme on yli puoluerajojen päätetty toimista, joilla maiden eri kolkat pidetään mukana kehityksessä.

Neljä vuotta eduskunnassa ovat aukaisseet silmäni sille surulliselle tosiasialle, ettei Suomessa tällaista yhteisymmärrystä erilaisten alueiden tarpeille ja koko maan menestykselle kovin monessa puolueessa vielä ole.

Kun istuntosalissa puolustaa pienempää, keskustalaiset saavat heti hyökkäyksen päälle. Hyökkääjien mukaan pitäisi puhua enemmän isoista kaupungeista. Emmekö voisi puhua molemmista?

Tarvitsemme koko Suomea ollaksemme menestyksekäs Suomi. Jotta emme ajaudu jälleen hurjiin leikkauksiin, työllisyysasteemme on todellakin noustava. Nousu ei onnistu, ellemme ensi kaudella tee Itä-Suomen kehittämisohjelmaa. Yksi kikka ei riitä. Taikaiskuja ei jaella ulkopuolelta.

Nousu ei onnistu, ellemme ensi kaudella tee Itä-Suomen kehittämis-ohjelmaa.

Erityisesti täytyy satsata alueemme koulutustarjontaan kaikilla asteilla, jotta yrityksiimme saadaan osaajia, joita niissä nyt kipeästi kaivataan. Itärata ja alempi tieverkko sekä tietoliikenneyhteydet on saatava kuntoon. Sairaaloiden palvelut on pidettävä kunnossa. Metsiä on saatava käyttää, jotta fossiilitalous muuttuu uusiutuvaksi. Metsien käytön vähennys tarkoittaisi miljoonalta kuutiolta 200 miljoonan euron arvonlisäyksen menetystä maassamme vuosittain. Kova lovi jäisi täytettäväksi kaakkoisessakin Suomessa. Millä se täytetään?

Ei Helsinkiin kaikki halua tuppautua, mutta antaa heidän tuppautua, jotka haluavat. Elämän laatu Saimaan alueella on kunnossa. Laitetaan vaan kaikki valot päälle.

Hanna Kosonen
Kansanedustaja (kesk.)
Savonlinna

Uusimmat uutiset