Lukijalta: Pelastetaan turistikesä – Jääkö Olavinlinna kokonaan hyödyntämättä?

Elokuun tapahtumia on alettu nyt perua, viimeisimpänä Jyväskylän suurajot. Näin on valitettavasti alkanut käydä myös Olavinlinnaan suunniteltujen tapahtumien osalta (Itä-Savo 3.6.). Siinä missä Helsingissä on ryhdytty puuhaamaan terassialuetta Senaatintorille, jääkö Savonlinnan vielä uniikimpi ympäristö, Olavinlinna, kokonaan hyödyntämättä?

Olemme huolissamme Savonlinnan kesästä. Vielä kuitenkin ehditään toimia, jos halua siihen löytyy aina kaupunkia ja Museovirastoa myöten. Nyt tulisi tehdä pikaisesti linjanveto siitä, onko elokuulle suunnitelluilla tapahtumilla tosiasiallisia mahdollisuuksia toteutua. Jos ei, niin silloin suunnitelmat tulisi uusia kokonaan.

Ison Linnanpiha on jo valmiiksi katettu; sieltä tulisi purkaa vain katsomo. Näin saataisiin käyttöön upea ja todella avara koko kesän mittainen ravintola- ja anniskelualue. Tällainen alue tarjoaisi samalla mitä hienoimmat puitteet myös muulle toiminnalle, kuten teemoitettuja ruokajuhlia pienin, erillään olevin pöytäkeitain.

Tarjoaisipa se kenties myös Oopperajuhlille tilaisuuden tuoda mainospaloja kesästä 2021 illallismusiikin merkeissä. Hyasintin kynttiläillalliset valkoisine pöytäliinoineen olisi piristävä vaihtoehto jokailtaiseen mökkeilyyn.

Tehdään Savonlinnalle ainutlaatuinen juhlat korvaava elämys.

Minna Tikkinen ja

Ville-Veikko Valjus

Savonlinna