Lukijalta: Raitis joulu on lahja lapselle

Jouluna on tärkeää turvata lastemme tasapainoinen ja turvallinen juhla.

Jouluna on tärkeää turvata lastemme tasapainoinen ja turvallinen juhla.
Aikuisväestön yhteisenä tavoitteena tulee olla ehkäistä lapsuudessa koettuja onnettomuuksia ja päihteiden käytöstä aiheutuvia haittoja. Nykyisin kuitenkin lähes joka neljäs aikuinen kertoo kokeneensa lapsuudenkodissaan haittoja aikuisten alkoholinkäytöstä. Tieto on A-klinikkasäätiön marraskuussa 2016 julkaisemasta kyselytutkimuksesta.
Lisäksi suomalaisperheissä koetaan vuosittain 2,2 miljoonaa kertaa tilanne, jossa aikuiset ovat merkittävästi päihtyneenä lasten seurassa. Tämä tarkoittaa, että alkoholi on osa 6 000 lapsen elämää joka päivä.
Tämän tilanteen muuttaminen on kiinni jokaisesta kasvatusvastuussa olevasta aikuisesta, niin vanhemmista kuin isovanhemmistakin.
Vetoan kaikkia maamme aikuisia turvaamaan lastemme päihteettömän joulun, juhlan joka tarjoaa turvallista ja vastuullista seuraa kaikille lapsille. Se on paras lähtökohta myös aikuisiän onnistuneille juhla-ajoille.
Anna lapselle raitis joulu!

Marko Kailasmaa
toiminnanjohtaja, Raittiuden Ystävät ry
Helsinki

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.