Lukijalta: Miksi Savonlinna purkaa hyviä kerrostalojaan?

Kansalaisia muuallakin kuin Savonlinnassa on ihmetyttänyt kaupungin (tai oikeammin sen omistaman yhtiön) into purkaa uudehkojakin kerrostalojaan.

Kukaan ei ole välittänyt tai osannut kertoa ymmärrettävällä tavalla sitä, miksi taloja kannattaa mieluummin purkaa kuin myydä, joten on herännyt kysymys mistä on kysymys.

Avoimuus alusta alkaen on yleensä paras lääke korruptioepäilyjä vastaan, mutta Savonlinnan Vuokratalot Oy:n edustajat ovat sen sijaan vain kertoneet, että puolityhjillään olevia taloja ei kannata ylläpitää, vaan niiden purkaminen tulee halvemmaksi. Jäljelle jäävien talojen käyttöastetta saadaan samalla nostettua.

Ihan päteviä perusteluita sinänsä, mutta eivät vastaa siihen, tulisiko noiden talojen myynti vaikka halvallakin vielä edullisemmaksi. Maallikon mielestähän kaupunki saisi silloin edes osan verorahoillamme maksetuista rakennuskustannuksista takaisin ja välttyisi purkamiskustannuksilta.

Siinä tapauksessa, että talot myytäisiin, Savonlinnan asuntomarkkinat häiriintyisivät, sanovat päättäjät, mutta mitä sitten? Ei kai päättäjien tarvitse yksityisten kiinteistösijoittajien voitontavoittelua tällä tavalla tukea, elleivät ole sellaisia itse?

Oli miten oli, selitykset Savonlinnan Vuokratalot Oy:n melko hyväkuntoistenkin kerrostalojen purkamisesta niiden myymisen sijaan kuulostavat nyt riittämättömiltä, joten asia kannattaisi selvittää yleisölle ihan selkokielellä.

Jari Rusanen
Laitaatsillan Tähystäjä
Savonlinna

Uusimmat uutiset