Lukijalta: Missä oppilaan etu?

OAJ:n edustaja Virpi Loikkanen kyseenalaistaa tietämykseni opettajien palkkausjärjestelmästä. Voin ilahduttaa Loikkasta kertomalla, että ymmärrän palkkausjärjestelmän paremmin kuin hän luuleekaan.

Sen sijaan Loikkanen ei näe, mistä on kysymys. Kerron hänelle enkä enää toista tätä asiaa.

Lähtökohta on se, että Savonlinnan kaupunki taloudellisessa ahdingossaan haluaa tehdä säästöjä, lomattamalla henkilöstöään, myös opettajat. Lehtitietojen mukaan kolme viikkoa vuodessa, kolmen vuoden ajan.

Oma näkökulmani on se, miten opettajien lomautus tulisi toteuttaa, jotta oppilaan opetus ei kärsisi lomautuksen vuoksi. Myös Loikkanen ymmärtänee sen, että opetus ei voi olla samantasoinen, jos opettajat lomautetaan lukuvuoden aikana ja opettajat joutuvat opettamaan erityisjärjestelyin ylisuuria ryhmiä.

Toistan vielä OAJ:n edustajille: te puhutte oppilaan edusta, mutta toimitte päinvastoin. Mikäli toimittaisiin oppilaan edun mukaisesti, opetettaisiin kiltisti lukuvuoden aikana. Sen jälkeen pidettäisiin talven aikana ansaittu kohtuullisen pitkä loma.

Jotta opettajien osalta kaupungin säästötavoite toteutuisi, nappaa se kolmen viikon palkan, minkä jakson aikana, se on neuvottelukysymys. Tällä menettelyllä, kuten hoksaavainen lukija oivaltaa, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko opettaja ansainnut kesänajan palkkansa vai ei. Jaksamista opettajille!

Raimo Jenu
Eläköitynyt rehtori

Luetuimmat