Lukijalta: Pappi ja päivän politiikka

Olen täysin samaa mieltä Lukijan lyhyen kirjoittajan kanssa, että virassa olevan papin on sietämätöntä olla päivän politiikassa. Kun kymmenen vuotta sitten innostuin liittymään Timo Soinin Perussuomalainen puolueeseen (Työväenpuolue ilman sosialismia), niin pidin tarkan rajan olla osallistumasta päivän politiikkaan syystä, että palvelin kirkon tehtävissä: kaste, hautajaiset, vihkiminen.. niihin ei politiikka kuulu.

Mutta nyt kun olen muuttanut tänne vanhenevan äitini turvaksi ja pätkätyöni kestää vain kaksi kuukautta, niin haluan olla mukana Savonlinnan kehittämisessä.

Tulevissa kuntavaaleissa on kaksi keskeistä teemaa ja tavoitetta, jotka osaltaan liittyvät valtakunnan politiikkaan: keskussairaalan pitäminen päivystävänä keskussairaalana ja Saimaa ilman kaivoksia. Haluan äidilleni pätevän sairaanhoidon lähelle, jos ja kun hän sitä tarvitsee.

Saimaa on ainutlaatuinen. Kukaan meistä ei halua norppien uivan arseenipitoisessa raskasmetallivedessä, eikä 50 000 mökin rantojen pilaantumista.

Kunnallispäättäjät tulevat olemaan raskaiden asioiden edessä. Ei ole mitään ymmärrystä riidellä täällä Lukijan palstalla kuvaten vastustajaa valehtelijaksi ja italialaisen taskuvarkaan oloiseksi ja sitten seuraavassa lauseessa ojentaa käsi sovinnon merkiksi? Nyt pitää pelata samaan maaliin vaatien omilta puolueilta valtion rahaa Savonlinnan kehittämiseen.

Muu Suomi pitää Savonlinnaa Suomen takapihana, jota ei tarvitse hoitaa. Kyllä pitää hoitaa osaksi valtion rahoilla.

Halla-ahosta vielä kerran. Punavihreät eivät määritä Perussuomalaisten arvoja, me teemme sen itse. Puolueohjelmassa ei ole mitään rasismia ja fasismia, jossa arvotetaan ihminen ihonvärin ja kallomuodon perusteella. Hallan-ahon toimesta Perussuomalaisten nuorisojärjestö lakkautettiin syystä, että sieltä saatiin pois sinne pesiytyneet fasistit ja rasistit. Eikö tämä ole osoitus halusta olla laillisuuspuolue?

Kaikki Perussuomalaisiin kohdistuva älämölö ja hampaiden kiristys johtunee siitä, että Perussuomalaisia äänestää heidän mielestään liian moni. Suosio on Persujen ainoa synti.

Palaan vielä kysymykseen, miksi pappi on mukana päivän politiikassa? Miksi kukaan ei kysy, miksi muurari (isäni ammatti) ei saa olla mukana päivän politiikassa? Kukaan ei ihmettele poliittista muuraria.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa, johon minäkin liityn verojen maksamisen johdosta. Enkö minä saa päättää, mitä näillä verorahoilla tehdään?

Raimo Luukkanen

Perussuomalainen,

pastori

Savonlinna