Lukijalta: Nyt tarvitaan elinvoimanyrkkiä!

Onko meillä varaa halvaannuttaa palvelusektori Savonlinnasta moneksi vuodeksi?

Melkeinpä jokainen yritys ottaa nyt jonkinlaista osumaa koronasta, toiset rajummin kuin toiset. Majoitus- ja ravitsemusalalle tämä isku osuu varmaan kovimmin. Se on toimiala, mitä alueella tarvitaan tulevaisuudessakin matkailun kehittämisen kannalta varmasti eniten. Jos tuo toimiala on kunnossa, uskon että muillakin toimialoilla on jatkossakin asiat hyvin ja asiakkaitakin riittää.

Mikäli koronapandemia jatkuu kesän yli, se tuo ikävä kyllä valtavia haasteita monelle yritykselle.

Kaikkein suojaamattomimmassa asemassa ovat pienet, alle 10 henkilöä työllistävät yksin yrittäjät.

Monet ovat panostaneet yritykseensä koko elämänsä, taloista ja muista vakuuksista puhumattakaan.

Nyt on pakko tehdä toimenpiteitä, millä palvelusektoria ja yrittäjiä autetaan.

Sen takia tein 31.3. valtuustoaloitteen elinvoimanyrkin perustamisesta.

Tavoitteena on saada aikaan sellainen asiantunteva ja tilannekuvan ymmärtävä työryhmä, joka löytää keinoja ja apuja yrittäjien tuskaan. Kaikki kaupungin mahdollinen apu, yritysten välinen yhteistoiminta ja ulkopuolisen rahoituksen koordinointi. Siinä olisi nyt ensiapua pahimman yli.

Sen jälkeen alkaa toinen vaihe – kartan rakentaminen kriisistä ulos ja valon näkeminen tunnelin päässä.

Uskon vahvasti, että oikeilla toimenpiteillä, neuvoilla ja riittävällä avulla monta yritystä on autettavissa. Tilanne on meille kaikille aivan uusi sitten sotavuosien. Nyt on vaihtoehtona tehdä jotain ja saada aikaan tuloksia tai olla tekemättä mitään ja todeta kuukausien päästä, että olisiko sittenkin pitänyt tehdä jotain.

Nyt ne kateuden siemenet on vaan heitettävä roskakoriin ja yhdessä tästäkin noustaan. Sitten haluan vielä sanoa niille kriitikoille, jotka lukevat tätä yrittäjien vahvaa puolustamista otsa kurtussa - muistakaa, että jokaisen yrityksen takana on ihminen ja monessa tapauksessa lukuisa joukko työntekijöitä, perheitä ja asiakkaita eli valtava määrä tausta vaikuttajia.

Nyt on aika toimia tämän joukon auttamiseksi!

Pekka Turunen

Valtuuston II varapuheenjohtaja (kok.)

Savonlinna