Lukijalta: Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Anne Rautiainen vastaa Jouni Matilaiselle: Yhtiölle tarjotussa vuokrahallissa ei lait ja lupamääräykset huomioon ottaen olisi pystytty toimimaan

Hyvä Jouni Matilainen, hämmästyin perjantain 21.9 mielipidekirjoitustasi ja siinä esitettyjen jokseenkin absurdien väittämien laatutasoa. Tunsin puolestasi jopa voimakasta myötähäpeää.

Kuten varmaan hyvin itsekin tiedät jätehuoltoyhtiömme toimintaa ohjaa useat eri lait eikä niistä vähäisempänä ole hankinta- tai ympäristösuojelulaki. Yhtiöllä on ympäristöluvat, joissa lupaviranomainen määrittää toimintamme laatutason ja toimintapuitteet lupamääräyksin.

Noudattamalla eri lakeja ja meitä velvoittavia lupamääräyksiä sekä tekemällä perusteltuja ja harkittuja investointeja pystymme jatkossakin tuottamaan kuntalaisille kohtuuhintaisia jätehuoltopalveluja. Olemme jo tähän mennessä alentaneet jätteenkäsittelyhintojamme, vaikka investoimme Leppävirralla olevaan Riikinvoiman ekovoimalaitokseen. Myös nyt käynnissä oleva investointi sekä tulevat investoinnit takaavat sen, että pystymme toimimaan jatkossakin näin parantamalla samalla palvelutasoa.

Ja mitä tulee mainitsemaasi konserniohjaukseen, niin minusta sekin on toiminut mallikkaasti. Yhtiömme on perustellusti esitellyt investointiemme taustoja mm. kaupunginhallitukselle. Investointimme ovat olleet jo useamman vuoden tavoitekortissamme ja sitä kautta kaupunginvaltuuston päätöksien taustamateriaalina. Investointipäätökset on tehty jätehuoltoyhtiömme hallituksessa yli puoluerajojen olevilla yksimielisillä päätöksillä.

Hyvä Jouni Matilainen, minustakin olisi kivaa, jos meidän ei tarvitsisi noudattaa lakeja ja voisimme hankkia palveluja sieltä, mistä milloinkin tuuli puhaltelee. Mutta ikäväkseni minun on todettava, etten voi vastuullisena toimitusjohtajana tehdä päätösesityksiä, mitkä ovat vastoin lakeja tai yhtiötä veloittavia lupamääräyksiä tai esityksiä, jossa vuokrataan elämänkaaren loppupäässä olevasta hallista tilaa, tilaa jossa emme pysty lait ja lupamääräykset sekä käsiteltävän jätteen tilavaatimukset huomioiden edes toimimaan.

Hyvää syksyn jatkoa sinulle, Matilainen, ja kannattaisikohan seuraavalla kerralla keskustella ensin jätehuoltoyhtiömme kanssa ennen kuin alat arvostelemaan meitä erheellisin tiedoin lehden palstalla?

Anne Rautiainen
toimitusjohtaja
Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy

Uusimmat uutiset