Lukijalta: Jos Kyssiä ei olisi, ei puolisoni olisi enää tässä

Työikäinenkin voi sairastua, äkillisesti, arvaamatta ja vakavasti.

Koska kaikki sairaudet eivät ole ennakoitavissa, tarvitaan osaavaa sairaanhoidon henkilökuntaa, toimivia palveluita ja saumatonta yhteistyötä. Kun sairastuminen tapahtuu yllättäen ja jokainen minuutti ratkaisee, en tahtoisi tässä tilanteessa joutua miettimään, onko meillä tuota kaikkea mitä tilanteen hoito vaatii.

Kun puolisoni sairastui, hänen pelastuksensa oli osaava ensihoidon henkilökunta ja se, että hän pääsi suoraan Kyssiin. Jos matkalla olisi vielä jouduttu poikkeamaan Mikkeliin, olen varma, että nyt ei oltaisi näin hyvässä tilanteessa.

Pitkän sairaalajakson aikana hän ehti käymään myös Mikkelissä, turha koukero, josta ei tällä kertaa ollut hyötyä meille. Kuntoutus alkoi vasta hänen siirryttyä Savonlinnaan.

Olen kiitollinen siitä, että saan asua Savonlinnassa, missä vielä on keskussairaala ja sen tuomat palvelut.

Olen kiitollinen siitä, että meillä on Suomessa hyvä terveydenhuolto ja osaaminen tällä vaativalla alalla. Olen kiitollinen siitä, että saan asua Savonlinnassa, missä vielä on keskussairaala ja sen tuomat palvelut.

Puolisoni kohdalla tämä mahdollistaa hyvän jatkohoidon ja kuntoutuksen omalla paikkakunnalla, ilman jatkuvaa siirtymistä Mikkeliin. Olen myös kiitollinen siitä, että meillä on Savonlinnassa toimiva yhteistyö yliopistolliseen sairaalaan, johon pääsee kohtuullisessa ajassa ambulanssilla tai tarvittaessa helikopterilla. Saumaton yhteistyö näkyy myös kontrollien järjestämisessä akuuttivaiheen jälkeen.

Mielestäni meillä ei ole varaa menettää tätä tai saada yhtä mutkaa matkaan lisää. Toivon sydämeni pohjasta, että tämä asia nähtäisiin myös meidän asukkaiden ja työikäisten kannalta tärkeänä, kun päätöksiä sote-maakunnista tehdään.

Katja Kyllönen

Uusimmat uutiset