Lukijalta: Olavinlinnan käyttöä on monipuolistettava

Museoviraston intendentti Jouni Marjamäkeä haastateltiin Itä-Savossa (25.1.2017), ja hän totesi, että Olavinlinnaa voitaisiin käyttää erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin nykyistä enemmän ja monipuolisemmin kautta vuoden.

Museoviraston intendentti Jouni Marjamäkeä haastateltiin Itä-Savossa (25.1.2017), ja hän totesi, että Olavinlinnaa voitaisiin käyttää erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin nykyistä enemmän ja monipuolisemmin kautta vuoden.
Perussuomalaisten valtuustoryhmä on koko valtuustokauden yrittänyt vaikuttaa Olavinlinnan käytön lisäämiseen, mutta yllättäen olemme kohdanneet jyrkkää vastustusta muista ryhmistä. Meille on väitetty, että museovirasto vastustaisi Olavinlinnan käytön lisäämistä, mutta nyt näemme, että vastustajat ovat väärässä. Museovirasto päin vastoin toivoo käytön lisäämistä.

Viime joulukuussa Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki valtuustoaloitteen linnanpihan kattamisesta. Ryhmä kohtasi asiassa täydellisen hiljaisuuden, eikä mediaakaan tunnu asia kiinnostavan. Se on kummallista, sillä tapahtumajärjestäjillä on runsaasti ideoita linnanpihan monipuoliselle käytölle. Matkailijoiden määrä lisääntyisi kymmenillä tuhansilla. Lisäksi kaupunkikuva vilkastuisi kevät-, syys- ja talvimatkailun uusilla mahdollisuuksilla.
Kun esitin valtuustossa kaupungin ooppera-avustuksen pientä leikkausta, minulle sanottiin, että se voisi vaarantaa oopperajuhlien tulevaisuuden Savonlinnassa. Millä tavalla? Muuttaisiko oopperajuhlat Mikkelin Mikaeli-saliin? En usko. Kun oopperajuhlien kannatusyhdistyksen tilikauden tulos vuonna 2014 oli noin 611 000 euroa, esittämäni leikkaus olisi pienentänyt voittoa vain 50 000 euroa.
Kovinta vastustusta linnanpihan lisäkäytölle tuntuu tulevan oopperajuhlien kannatusyhdistyksen edustajien keskuudesta.

Tuntuu, että kaupunginhallituksen on myös vaikea saada oopperan avustuspäätöstä aikaiseksi. Asiaa on käsitelty jo kahdesti. Ensin asia jätettiin pöydälle, kun esityslistan liitteissä ei ollut olennaisinta asiakirjaa, yhdistyksen tilinpäätöstä (niin kuin ei ole ollut ennenkään). Seuraavassa kokouksessa asia poistettiin kesken käsittelyn esityslistalta. Syytä poistoon en tiedä, sillä poistuin esteellisenä kokouksesta, ja halusin näin varmistaa, että läsnäoloni ei tekisi päätöksestä laitonta. Vaikka kokoukseen jäi riittävä määrä kaupunginhallituksen jäseniä, asia poistettiin listalta.
Savonlinnan oopperajuhlat ovat saaneet median ja poliitikkojen tuella aseman, jossa oopperasta saa keskustella vain ylistävällä asenteella. Oopperasta on voitava puhua niin kuin muistakin asioista, eikä puhujaa saa heti leimata oopperan vastustajaksi. Perussuomalaiset ovat tehneet valtuustoaloitteen, jonka tavoitteena on saada kulttuurituesta kannustava. Myös oopperan tuki on muutettavissa kannustavaksi tueksi.
Juha Kukkonen
Valtuustoryhmän puheenjohtaja (PS)

Tiina Ojutkangas

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.