Lukijalta: Vielä kerran Nätkin koulumuoto

Reima Härkönen (kesk.) kommentoi Itä-Savon Mielipide-palstalla 23.10. näkemystäni joidenkin keskustalaisten äänestyskäyttäytymisestä Nätkin koulun jatkosta.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa ensin äänestettiin pysyvästä 1—5-luokkien ja pienryhmien koulusta (2) 25 vuoden ajalle tilaelementtiratkaisulla ja vastaan oli 1—4-luokkien tilaelementti-

koulun hankinnasta viiden vuoden vuokrasopimuksella, tarvittaessa käytetään optiovuosia. Reima, rehtorina tiedät varsin hyvin, mitä se olisi merkinnyt Nätkin koululle, mahdollisesti jo viiden vuoden kuluttua, mikäli jälkimäinen vaihtoehto olisi voittanut.

Ei ainakaan koulun hankinta kustannuksissa ollut juurikaan eroa, näiden kahden esityksen kesken.

Ainakin minä ja todennäköisesti useampi valtuutettu tulkitsi tilannetta samoin, että Nätkin koulu ajetaan alas ja lakkautetaan.

Todettakoon vielä, että keskustan valtuustoryhmästä tuli esitys, jossa pienryhmäopetusryhmät Nätkin koulusta sijoitetaan 1.8.2019 Talvisalon Heikinpohjan toimipisteeseen. Eli oltiin supistamassa Nätkin koulun oppilasmäärää, äänestys käyttäytyminen taisi olla samansuuntainen kummassakin äänestyksessä.

Miten Reima sinun mielestäsi tällaisella toiminnalla edistetään kylien elävöittämistä ja yhdenvertaista kohtelua, kun yhtäällä lisätään luokkien määrää (esikoululaisilla), ja toisaalla ollaan valmiita pienentämään koulun opetusryhmiä ja luokkamäärää. Koulun kuudes luokka on aikaisemmin lakkautettu säästösyistä.

Esa Valkonen
Valtuutettu (vas.)
Savonlinna