Lukijalta: Katse tulevaisuuteen!

Olen seurannut rakkaan kotikaupunkini ympärillä tapahtuvia asioita todella läheltä jo monta vuotta. Olen yrittänyt olla mukana rakentamassa kaupunkiimme positiivista kuvaa ja tekemistä niin Sakken kuin Yrittäjien kautta. Enää en vaikuta kummassakaan järjestössä joten tämä mielipidekirjoitus on henkilökohtainen kannanotto.

Oli aivan loistava aloitus kun Harri Halko uskalsi kertoa eläköitymisjutussaan Itä-Savossa havaitsemiaan ongelmia kaupungin organisaatiossa. Tähän viitaten Jonne Tynkkynen kirjoitti aivan loistavan kirjoituksen jonka kanssa olen täysin samaa mieltä.

Kaikki arvo organisaation toimintaan tulee työntekijöistä, joita tulee auttaa kehittymään tehtävissä ja ohjata oikeaan suuntaan. Nyt kaupunkimme johto hoitaa asioita aivan väärin päin ja vailla valoisaa tulevaisuuden visiota ja kärsijöinä ovat ne kenestä arvo oikeasti muodostuu: työntekijät.

Tämä väärin päin ajattelu korostuu kaupunginjohtaja Janne Laineen vastineessa Jonne Tynkkysen kirjoitukseen. Jos haluamme, että kaupunki nousee ja alkaa kehittymään hyväksi paikaksi elää sekä kannattavaksi yrittää, meidän pitää katsoa yhdessä kohti tulevaisuutta ja luoda menestykseen tähtäävä visio ja sen pohjalta kasvustrategia. Visio olkoot se mihin yhdessä tähdätään sekä kaupunkiorganisaatiossa että sen ulkopuolella. Yhteinen tavoite.

Nyt kaupungin johdossa katsotaan laskuennustetta ja karsitaan kaikesta sen mukaan, kärsijöinä lapset ja kaupungin työntekijät. Tämä on väärin!

Itse kävin kaupunginjohtajan kanssa viime elokuussa vakavaa keskustelua kymmenien työpaikkojen tuomisesta Savonlinnaan muutaman vuoden sisällä koska johtamani yritys kasvaa vauhdilla. Tätä keskustelua vauhditti yrityksemme henkilökunnalle tarjottu risteily Saimaalla ja heidän aito kiinnostus Savonlinnaa kohtaan.

Useat keskustelut Janne Laineen kanssa eivät johtaneet mihinkään konkreettiseen. En saanut pyytämääni tietoa, en edes yhteydenottoa elinkeinotoimesta. Ainoa asia mitä olisin tarvinnut, oli tieto yrityksemme henkilökunnan harrastusmahdollisuuksista, päivähoitomahdollisuuksista, kouluista ja vapaista asunnoista.

Todella hämmentäväksi asian tekee se, että samaan aikaan saan televisiosta katsoa kun täällä puretaan taloja ja valitetaan kurjuutta. Seutukunnallamme olisi mahdollisuudet ihan mihin vain maailmankin mittakaavassa. Kaupungin tehtävä on olla mahdollistaja kaikille: opiskelijoille, työntekijöille ja yrityksille. Nyt kaupunki ei sitä ole ja sen on muututtava jotta voimme yhdessä tehdä töitä valoisamman tulevaisuuden eteen.

Haluan tuoda asian julkisuuteen, koska jokaisen on hyvä tietää, että kaupunkimme johdossa ei ole asiat hyvin. Se heijastuu meihin kaikkiin täällä oleviin ja kärsijöinä ovat etenkin heikommat.

En ole ikinä ollut politiikassa, joten esitän avoimen pyynnön yli puoluerajojen kaikille päättäjille: Tehkää asialle jotain — muutoksen aika on nyt.

Voittaja muutoksessa on ihan jokainen savonlinnalainen, kuka välittää kotikaupunkinsa oloista ja menestyksestä tulevaisuudessa. Vaikeina aikoina mitataan yhteishenki ja sitä tarvitaan nyt.

Janne Neuvonen