Lukijalta: Kuka pelkää joulukirkkoa?

Käsittämätöntä, että joulukirkon järjestäminen koulun yhteisenä juhlana kyseenalaistetaan. Jopa jouluevankeliumin esittäminen koulussa vaatii erityistä rohkeutta opettajilta. Miksi joulun sanomaan luonnollisesti kuuluvia asioita pitää nykyään ikään kuin pyydellä anteeksi? Kuka siis pelkää joulukirkkoa ja miksi?

Jotkut kai luulevat, että uskontoa yritetään tuputtaa väkisin kaikkiin juhliin, jouluunkin.

Hetkinen sentään: miksi vietämme joulua? Sen juuret eivät ole joulupukissa eivätkä tip-tap-juhlissa. Joulua vietämme juuri siitä syystä, jonka esillä pitäminen pyritään virkamieslinjauksilla häivyttämään. Joulun sanomassa ei ole mitään hävettävää.

Päinvastoin, se on suuri ilosanoma, joka koskettaa koko maailmaa. Meille on syntynyt vapahtaja, joka on Jeesus Kristus. Häneen turvautuminen kantaa kuolemankin yli.

Ei kirkkoon menemistä tarvitse pelätä. Raamatun sana tulee siellä tutuksi, mutta ketään ei pakoteta siihen uskomaan. Valinta on jokaisen oma henkilökohtainen ratkaisu.

Rohkaisen jokaista tulemaan joulukirkkoon ja muuhunkin seurakunnan toimintaan. Jeesukseen uskomalla ei menetä mitään, mutta voi voittaa kaiken!

Timo-Esa Tuuri
Kirkkovaltuutettu ja seurakunnan maallikkojäsen
Luumäki