Lukijalta: Vesa Kalliolle — Edistetään eettistä ruoantuotantoa yhdessä!

MTK-Etelä-Savon toiminnanjohtaja Vesa Kallio (Itä-Savo 27.6.) vetää kirjoituksessaan mutkia suoriksi ja väittää osan puolueista olevan sitä mieltä, ettei suomalaista ruokaa tarvita. On ilo kertoa, ettei hän voisi olla enempää väärässä.

Kyseenalaiseen tulokseen hän tuli puoluekokoukseemme tulleesta ehdotuksesta. Ihan luottamuksella voin kertoa, että kaikkien puolueiden ehdotusten lukeminen on sopivaa vaikka kesäpuuhaksi.

Vai mitä tuumaatte siitä, että keskustalaiset esittävät ehdotuksissaan vaikkapa verovähennysoikeutta linnunpöntöille tai lain suojaa bordelleille.

Kokoomuslaiset taas esittävät, että koko hyvin toimiva suomalainen eläkejärjestelmä puretaan ja asunnoille otetaan käyttöön romutuspalkkio.
Ei kai kukaan, Vesa, tältä pohjalta väitä, että keskustalaiset haluavat kaiken seksin bordelleihin tai kokoomuslaiset eläkkeet romukoppaan? 

Silti on demokratian kannalta tärkeää, että jokainen ehdotus käydään kussakin puolueessa läpi sille kuuluvalla arvostuksella.
Niin mekin teimme. Lopputuloksen kanssa on helppo elää: haluamme maatalouden tuet eettiselle ja kestävälle pohjalle vähäpäästöistä ruoantuotantoa suosien.

Haluamme tukea uusia keinoja maatalouden ravinteiden kierrättämiseksi sekä vähentää ruokahävikkiä. Me Vihreät ehdotimme myös tänään käsitellyssä lisätalousarviossa, että hallitus valmistelisi uuden esityksen maatalouden harjoittajille maksettavasta satovahinkojen kompensaatiosta.

Ja jos et vieläkään usko, voisit kirjoittaa seuraavan juttusi vaikka siitä, miten Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on – kuinka ollakaan – valinnut juuri meidän, Vihreiden, maatalouspoliittinen ohjelman puolueista parhaaksi. Edistetään eettistä kotimaista maataloutta ja sen kannattavuutta yhdessä!


Heli Järvinen
Kansanedustaja (vihr.)
Kerimäki