Lukijalta: Eläkeläisiä sorretaan

Vapun tulikuumaksi keskustelunaiheeksi nousi puheenjohtaja Antti Rinteen (sd.) ajatus alle 1 400 euron eläkkeiden tasokorotuksesta 100 eurolla kuukaudessa. Sekin niin pitkällä ajanjaksolla, että osa ehtii siirtyä rahan mahdin toiselle puolelle.
Joukko ns. asiantuntijoita riensi tyrmäämään esityksen kalliina, mahdottomana ja tulevien sukupolvien eläkekertymää syövänä hulluutena. Niin STTK:n Jarl Sund kuin EK:n Vesa Rantahalvarikin teilasi korotukset. Onhan eläkkeensaajista puolet tuloluokassa alle 1 400 euroa kuukaudessa. Näistä noin 40 prosenttia elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella. Siis alle 1 250 euron tulotasolla! Ja se näyttää yhtälöltä jota ei voida ratkaista.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet