Lukijalta: Eipä unohdeta rautatiesiltaa

Lehdistössä ovat kuntapäättäjät riemuinneet valtiovallan toimenpiteistä Savonlinnassa. Mikäpäs siinä, onhan siinä eroa edelliseen Sipilän hallituksen toimiin. Mutta entäpäs se rautatiesillan saanti? Asiasta ei ole pukahdettukaan.

Kyseessähän ei ole mikään kompensaatio, vaan kokonaisuuden loppuunsaattaminen. Kun valtatie 14:n linjaus päätettiin, niin siihen sisältyi myös rautatiejärjestelyjä. Rataa siirrettiin pohjoiseen ja kaupunki menetti keskustan rautatieaseman.

On syytä muistuttaa pääministeri Rinteen maininnasta, että eiköhän se vajaat 20 miljoonaa euroa löytyne, jotta silta saadaan.

Käsittääkseni tämän asian pitäisi olla selvä savonlinnalaisille kansanedustajille, joista toinen on peräti ministeri.

Kerrostalojen rakentaminen on pysähtynyt Savonlinnassa ja pitäisihän tämän asian olla päättäjien tiedossa, mutta eipä siltä näytä.

Esimerkiksi tämä Haislahden alue: entiseen tyyliin pitäisi vain kaavoittaa mahdollisimman paljon rakennusoikeutta tonteille. Olisikohan päättäjien syytä havahtua todellisuuteen?

Jospa Haislahden alueelle laadittaisiin kaava, jossa talot olisivat matalia ja mahdollisesti entisen syväsataman alueelle tulis lomaosakkeitakin. En voi olla ihmettelemättä tätä mielikuvituksen puutetta, kun alueen teollista historiaa ei ole huomioitua asuntoalueen nimeä suunniteltaessa.

Kirkkolahti oli vain Haislahteen kuulunut poukama, joka on jo ajat sitten täytetty, ja eihän se kirkko ole lähelläkään lahden rantoja.

Savonlinna on asukasluvultaan pikkukaupunki, joten soisi olla myös pienempiä asuinalueitakin . Vähemmän neliöitä, mutta ehkäpä enemmän tehtyjä asuinkauppoja.

Seppo Hannikainen
Savonlinna

Uusimmat uutiset

Kommentoidut