Lukijalta: Hallituksen sote-ratkaisu ei helpolla unohdu

Paikalliset demarit ovat italialaisen taskuvarkaan tavoin syytelleet näilläkin palstoilla keskustalaispoliitikkoja Etelä-Savoon joutumisestamme. Keskustan panos hallituksen sote-päätökseen on toki kiistaton, mutta aikamoiselta valkopesulta kuulostavat vakuuttelut SDP:n syyttömyydestä syntyneeseen ratkaisuun.

SDP päähallituspuolueena on kuitenkin jopa Jari Leppää (kesk.) suurempi syyllinen itäsavolaisten Etelä-Savoon pakottamiseen, esittelevän sote-ministerin Krista Kiurun (sd.) takia jopa isompi. Kiuru on kuitenkin kaukaa Porista, joten täkäläisten "kosto" SDP:lle ei osu häneen, vaan puolueen kaakkoissuomalaisiin kansanedustajiin – joista yksikään ei onnekseen ole Savonlinnasta.

Savonlinnalaisista kansanedustajista Heli Järvinen (vihr.) on sen sijaan toiminut Savonlinnan sote-suuntautumiskeskustelussa valtioviisaasti. Puheiden perusteella hänen voi uskoa jopa äänestävän hallituksen esitystä vastaan, ja jos näin käy, neljän vuoden lisäaika Arkadianmäellä lienee taattu. Siksi sydämistyneitä Savonlinnan seudun ihmiset tuntuvat tästä Etelä-Savo-ratkaisusta nyt olevan.

Jari Rusanen

Savonlinna