Pääkirjoitus: Puutaidon kasvu merkittävä koko seudulle

Savonlinnassa on viime aikoina kuultu hyviä uutisia teollisuusyritysten investoinneista, jotka tuovat paikkakunnalle uusia työpaikkoja.

Viimeisin uutinen (Itä-Savo 10.7.) oli Punkaharjun Puutaito Oy:n päätös laajentaa tuotantovalikoimaansa Kerimäellä niin, että lämpöeristettyjen seinien lisäksi yritys valmistaa jatkossa myös kokonaisia puutalojen massiivirunkojärjestelmiä. Kerimäellä tehdään siis valmiiksi seinät, alapohjat, välipohjat ja katto. Niistä kootaan työmaalla kokonainen talo.

Punkaharjun Puutaito Oy:n toimitusjohtaja Janne Tirronen kertoo yrityksen kuunnelleen tarkasti asiakaskuntaansa ja siten vastaavat uudella tuotteellaan puukerrostalojen kasvavaan kysyntään.

Savonlinnan kaupunki tekee investointituen hakemisen yritykselle helpommaksi myymällä pois kunnallisesta omistuksesta osan Puutaidon Kerimäen toimitilat omistavan kiinteistöyhtiön osakkeista.

Kaupunki jää silti kiinteistöyhtiöön osakkaaksi ja avustaa osaomistamaansa yhtiötä varastokatoksen rakentamisessa 40 000 euron summalla. Järjestely ei riko kilpailulainsäädäntöä, koska tuki on vähäinen.

Positiivinen kierre on valmis.

Uudenlaisten tuotteiden kasvu vaatii 750 000 euron investoinnin laitteisiin ja varastotiloihin. Uusia työntekijöitä yhtiö tarvitsee kymmenen.
Osa uusista työntekijöistä tarvitaan suunnittelutehtäviin. Tämä antaa viitteitä siitä, että Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Savonlinnassa ensi syksynä alkava puurakentamisen insinöörikoulutus on tulevaisuuden ala.

On helppo nähdä, että tulevien insinöörien osaaminen pääsee hyötykäyttöön omalla seudulla jo harjoitteluaikana ja kenties lopputöissäkin.
Kaikki tämä lisää puurakentamisen koulutuksen vetovoimaa, mikä entisestään vahvistaa osaamiskeskittymää. Positiivinen kierre on valmis.

jaana.rautio-teijonmaa@ita-savo.fi

Luetuimmat