Pääkirjoitus: Enonkosken matkailulle hyvä uutinen

Enonkosken kirkonkylän matkailupalvelut paranevat isolla harppauksella, kun yrittäjät Jouni Purontaus, Sanna Ratia ja Kati Laukkanen avaavat vapun aattona Korpi Bistro Guesthousen sekä Korpi 2:n majoitus- ja ruokapalveluineen.

Raili Pölösen omistuksessa hyvin pitkään ollut Enonhovi on saanut uudet omistajat, jotka luottavat Enonkosken ja muun muassa luontomatkailun vetovoimaan.

Maailmalla niin kuin Suomessakin juuri luontomatkailu on kasvava trendi ja siitä osoituksena on viereisen kylän Oravin luontomatkailukeskittymän menestys.

Enonhovi-rakenuksen jatkuminen matkailu- ja majoituskäytössä on samalla hieno jatkumo koko talon historialle. Viipurilaisen kauppahuone T. Tichanoffin 166 vuotta sitten rakennuttama kartano on ollut Enonkoskella maamerkkinä valmistumisestaan lähtien, ja jo tuolloin Enonhovissa majoitettiin ja ruokittiin vieraita. Kartanolla ja sen rakennuttajilla on myös muutoinkin ollut suuri merkitys Enonkoskelle. Michail Tichanoff oli pitäjässä merkittävä työllistäjä, koska hän omisti Hyypiänniemen lasitehtaan ja sahan, mutta rakennutti pitäjään myös kirkon ja kirjaston.

Uudelle yritykselle ja yrittäjille talon pitkät perinteet ja historia lienevät myös hyvä ja mielenkiintoinen lisä markkinointiin.

Menestys ei tule millään alalla itsestään vaan vaatii työtä sekä hyvää yhteistyötä eri alan toimijoiden kanssa, sitä myös uudet yrittäjät toivovat.

Varmaa lienee se, että Enonkosken kirkonkylän katukuvan ilme tulee muuttumaan matkailijoiden myötä todennäköisesti jo ensi kesänä, jos vain koronaepidemia saadaan siihen mennessä taltutettua.

jaana.rautio-teijonmaa@ita-savo.fi