Pääkirjoitus: Uusi pääterveysasema on oikea sijoitus tulevaisuuteen

Jo pitkään odotetun uuden pääterveysaseman rakentamishanke Savonlinnassa nytkähti reippaasti eteenpäin, kun Sosterin hallitus hyväksyi alkuviikosta Arkkitehtitoimisto Reino Koivula Oy:n suunnitelmat. Samalla hallitus laittoi uudisrakennushankkeen urakkalaskentaan.

Rakennusteknisesti ja toiminnallisesti tiensä päähän tullut entinen pääterveysasema Pihlajavedentiellä jää pian historiaan, kun rakennustyöt alkavat Savonlinnan keskussairaalan kyljessä mahdollisesti jo syksyllä.

Uudisrakennushanke on kaikin puolin kannatettava. Sosterilta se osoittaa kykyä nähdä tulevaisuuteen ja asioita uudella tavalla, sillä sairaalanmäelle syntyvä kokonaisuus mahdollistaa hyvän ja laajenevan yhteistyön perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon sekä sosiaalipalveluiden kesken.

Säästö, mikä hyvällä suunnittelulla ja yhteistyön syventämisellä saataneen aikaan, on arvoitu 1,7 miljoonaan euroon vuodessa. Käytäntö osoittaa toteutuuko summa vai toteutuuko summa mahdollisesti jopa suurempana, sillä henkilökuntaa kuuntelemalla säästökohteita voi löytyä lisääkin.

Uuden pääterveysaseman eri toimintamuodot saavat myös asianmukaiset, inhimilliset ja arvoisensa tilat aina kuntoutuksesta saattohoitoon.

Erityisen hyvää rakennushankkeessa on myös, että sosiaali- ja terveyspalvelut keskittyvät samaan paikkaan, eikä asiakkaiden tarvitse hakea niitä eri osoitteista.

Henkilökuntaa kuuntelemalla jo suunnitteluvaiheessa uudesta pääterveysasemasta on mahdollista hioa mallikelpoinen kokonaisuus.

jaana.rautio-teijonmaa@ita-savo.fi