Pääkirjoitus: Laitetaan erilainen kesä onnistumaan

Savonlinnan matkailukesä rakennetaan tänä vuonna ilman oopperajuhlien vetoapua. Kaupunki polkaisi pikaisesti pystyyn Savonlinna Live -hankkeen. Sen tarkoituksena on auttaa yrityksiä ja muita toimijoita luomaan korvaavia tapahtumia, joissa minimoidaan koronatartunnan riski.

Tavoite on hyvä ja sparraajiksi pestattujen viiden ammattilaisen ajatukset ovat tuoreita ja lupaavia.

Matkailijalle on mukavaa, kun kaupunki kokonaisuudessaan sykkii tapahtumia. Kaikkea ei tarvitse seurata eikä kaikkeen osallistua. Voi valita mieleisensä ja tulee tunne, että nähtävää jäi toiseksikin kerraksi.

Parhaassa tapauksessahan tässä käy niin, että koronakesänä syntyvä tapahtumatarjonta ja uudenlainen ajattelutapa luovat uudenlaista runsautta myös tuleviin kesiin sitten, kun oopperajuhlat taas järjestetään.

Sparraajien mielessä väikkyy veden päällä, risteilyaluksen kannella esitettävä konsertti tai muu esitys, jota katsojat voivat seurata torin ja Puistokadun rannoilta sekä Pitkältäsillalta, turvallisen kaukana toisistaan. Hieno homma. Jos tuo onnistuu nyt, ehkä saamme lähivuosina torin rantaan kelluvan esiintymislavan, jota pitkään on kaivattu.

Ooppera näkyy alkavassa kesässä ainakin, kun Lossiranta Lodge järjestää kuuden konsertin sarjan heinäkuussa. Ei haittaa, vaikka Live-sparraajat saisivat oopperan pirskahtelemaan siellä täällä katukuvassa muutoinkin.

Upea idea on myös toripaikka, jossa paikkakunnan eri yritykset voivat eri päivinä esitellä toimintaansa ja samalla osallistaa yleisöään esimerkiksi jumppaharjoitteisiin.

Uskokaamme, että tämä erilainen kesä onnistuu ja että kaupunkimme on vuoden kuluttua paremmassa iskussa kuin koskaan.

Jaana Hänninen

jaana.hanninen@ita-savo.fi

Kommentoidut