Pääkirjoitus: Savonlinnan Taidelukio on kaupungille loistava imagotekijä

Savonlinnan Taidelukio tunnetaan myös valtakunnallisesti. Monet tunnetut taidemaailman tekijät ovat saaneet lukiokoulutuksensa Savonlinnassa. Toki oppilaitoksesta valmistuneet ovat suuntautuneet monenlaisiin taide- ja käsityöläisammatteihin ja opintoihin.

Rehtori Reima Härkösen mukaan oppilaitoksen institutionaalinen asema ei ole ollut niin vahva kuin nyt. Järjestämislupapäätökset takaavat, että taidelukiolla on erityistehtävä kuvataiteessa ja musiikissa. Sokerina pohjalla on lukion saama valtakunnallinen kehittämistehtävä, joka osoittaa, että koulua on kehitetty oikeaan suuntaan.

Sokerina pohjalla on lukion saama valtakunnallinen kehittämistehtävä, joka osoittaa, että koulua on kehitetty oikeaan suuntaan.

Valtakunnallinen kehittämistehtävä ei ole mikä tahansa asia. Suomessa ainoastaan 11 lukiota sai kehittämistehtävän, ja ratkaisu perustui taidelukion laatuun, ei esimerkiksi kompensaatioihin.

Kysymys on myös rahasta. Rehtori Reima Härkönen kuvailee kehittämistehtävän saamista Itä-Savon haastattelussa ”lähes synttärilahjaksi”. Joka tapauksessa ratkaisu parantaa taloudellista asemaa.

Savonlinnan Taidelukio juhlii tänään lauantaina 50-vuotista taivaltaan. Se on Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen erikoislukio, joka aikoinaan aloitti kuvataidelinjalla. Myöhemmin rinnalle perustettiin musiikkilinja, jonka sisällä toimii ooppera- ja musiikkiteatterilinja.

Koulun opiskelija Jenna Jakonen sanoo Itä-Savon videolla, että taidelukio on ihana ympäristö nuorelle ihmiselle. Hänen mukaan opiskelija saa hirveästi tukea opettajilta ja koulukavereilta.

Sellaisia kokemuksia toivoisi kaikille nuorille. Taidelukio on Savonlinnalle myös loistava imagotekijä.
Tiina Ojutkangas

Tiina Ojutkangas

Uusimmat uutiset