Pääkirjoitus: Sulkavalta ei puutu rohkeutta

Sulkavan kunnanhallitus ei ole jäänyt tuleen makaamaan ja odottamaan, että kuntaan muuttaisi uusia asukkaita tai että entiset pysyisivät ilman kunnan omia toimenpiteitä.

Kunnanhallituksen esitystä ensi vuodelle suunnitellusta perhepaketista eli ilmaisesta päivähoidosta, ylimääräisestä lapsilisästä ja kaksinkertaistettavasta kotihoidontuen kuntalisästä, voi pitää rohkeana. Sulkavan kunnanhallitus on kauniiden korulauseiden sijaan päättänyt tehdä konkreettisia esityksiä, joista on todellista hyötyä lapsiperheille.

Kunnanjohtaja Juho Järvenpää kuvaa perhepakettiesitystä tulevaisuusinvestointina, mitä se lapsiperheiden lisäksi on myös mitä suuremmissa määrin kunnan imagolle. Jos Sulkavan kunnanvaltuusto hyväksyy hallituksen yksituumaisesti esittämän perhepaketin, tullaan Sulkava muistamaan pitkään lapsi- ja asukasystävällisenä kuntana.

Kunnanhallituksen esitystä voi pitää myös loogisena jatkona vuoden 2017 päätökselle, jolla kunta olisi vapauttanut vauvaperheet kunnallisverosta. Hallinto-oikeus piti kuitenkin päätöstä lainvastaisena ja kunta joutui kumoamaan sen.

Kunnanhallituksen esitykset liikuntapaikka- ja kouluremontti-investoinneista kertovat myös Sulkavan halusta tarjota kuntalaisille hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet liikuntaharrastuksille ja opiskeluun.

Sulkavan kunnanvaltuusto kokoontuu ensi maanantaina, jolloin selviää, onko koko valtuusto yhtä yksimielinen esitetystä perhepaketista kuin kunnanhallitus. Yksituumainen päätös kertoisi valtuutettujen vahvasta tahdosta kehittää kuntaa uusilla ja rohkeilla otteilla. Sadan tuhannen euron hintalappukaan ei kuullosta kohtuuttomalta.

jaana.rautio-teijonmaa@ita-savo.fi