Pääkirjoitus: Suurristeilijä on tervetullut Saimaalle

Savonlinnalaisen risteilijävarustamon Vip Cruise LP Management Oy:n toimitusjohtajan Janna Leinosen sekä yhtiökumppani liikemies Markku Kankaalan puuhaama tasokas suurristeilijä Saimaan vesille on vähintäänkin tervetullut.

Suurristeilijä on suuri muutoinkin kuin vain 80-metrisen koonsa vuoksi. Kustannusarvio alukselle on kymmeniä miljoonia euroja ja korkeatasoisten hyttienkin määrä jopa 40.

Keskiviikkona Leinonen kertoi (Itä-Savo 11.9.), että hanke on nytkähtänyt askeleen eteen päin, kun sitä vauhdittamaan on perustettu Saimaan Höyrylaivayhtiö Oy -niminen yritys.

Vastaavanlaista suurristeilijää ei Saimaan vesillä tai ainakaan Savonlinnan seudulla ole nähty matkailualuksena koskaan, ja siksi se toteutuessaan toisi hienon, uuden lisän niin seudun matkailuun kuin koko Saimaan matkailun kehittämiseen.

Savonlinnan alueelle on juuri tällä hetkellä suunnitelmissa monta matkailuinvestointia, joiden kaikkien soisi saava tuulta purjeisiin. Leinosen suurristeilijän lisäksi heinäkuussa Savon Mafian toimitusjohtaja Janne Kupiainen kertoi suunnitelmistaan Savonniemen alueelle. Hän haluaisi alueelle muun muassa ympärivuotisen saunamaailman ja nykyaikaisen luontomatkailukeskuksen.

Casinon tornihotellin toteutuminen on vielä mahdollista ja Yrjö Laakkosen matkailuinvestoinnit Oraviin vahvistaisivat kylää matkailukeskittymänä entisestään.

Kaikille uusille matkailuhankkeille löytyy aina epäilijänsä, mutta Markus Heiskasen Järvisydän Rantasalmella osoittaa, että isosti on lupa haaveilla, jos on myös riittävästi intohimoa toteuttaa haaveet loppuun saakka.

jaana.rautio-teijonmaa@ita-savo.fi