Pääkirjoitus: SaPKolle revanssi jo perjantaina

Savonlinnalaisen jääkiekkojoukkueen SaPKon kannattajat pääsevät jälleen perjantaina kannustamaan pässipaitoja pelissä, jossa vastassa on viime perjantaina Suomen cup -mestaruuden voittanut Imatran Ketterä.

SaPKo ja Ketterä taistelivat Suomen cupin mestaruudesta Hartwall Areenalla. Ketterä vei finaaliottelussa voiton maalein 1—4.

Ensi perjantaina joukkueet kohtaavat Mestiksen runkosarjaottelussa SaPKon kotihallissa Talvisalossa.

Ketterä on viime kauden Mestis-mestari ja myös viimesyksyisen cupin voittaja.

Cupin voitto olisi toki kelvannut SaPKollekin, mutta jo finaaliin pääsy oli hyvä saavutus ja ennustaa myös hyvää Mestis-kaudelle.

Hartwall-areena oli hyvä näyteikkuna savonlinnalaiselle jääkiekolle. Kevään 2017 Mestis-mestari SaPKo näyttää vakiinnuttaneen paikkansa Mestiksen kärkikahinoitten tuntumassa.

Seuran pitkäjännitteinen työ kantaa hedelmää. SaPKolla on tunnetusti hyvä valmennus ja hyvät harjoitteluolosuhteet, jotka houkuttelevat nuoria pelaajia kaupunkiin. Seura pitää pelaajistaan huolta, ja pelaajat voivat keskittyä pelaamiseen.

Turusta Savonlinnaan äskettäin palannut, olkapääleikkauksesta toipunut hyökkääjä Teemu Lämsä kiteytti Itä-Savon haastattelussa, että on tärkeä viihtyä siellä missä pelaa. Lämsä myös kiitteli kaupunkia hienoksi ja ihmisiä älyttömän mukaviksi.

Jääkiekon Suomen cupia pelattiin 1950–1970-luvuilla. Vuonna 2017 se herätettiin uudelleen henkiin 46 vuoden tauon jälkeen. Uutta tuloaan tekevän cupin arvostus kasvaa, kun se viedään pääkaupunkiin isoille areenoille, kuten nyt Karjala-turnauksen yhteydessä.

Vielä upeampaa olisi, jos cupiin joskus tulevina vuosina saataisiin mukaan myös liigajoukkueita. Se antaisi Mestis-joukkueille tilaisuuden pelata liigajoukkueita vastaan.

Jaana Hänninen

jaana.hanninen@ita-savo.fi

Uusimmat uutiset