Pääkirjoitus: Konkurssiuutiset murensivat Savonlinnan seudulla virinnyttä yrityselämän toiveikkuutta

Metsä Wood kertoi syyskuussa 52 miljoonan euron investoinnista Punkaharjulle. Uusi kertopuulinja tuo yhtiöön 35 ja alihankintaketjuun 40 työpaikkaa. Nyt hotelli ja kuntoutuskeskus Herttuan konkurssi tietää äkillistä työttömyyttä noin 40 hotelli- ja ravintola-alan sekä hoitoalan työntekijälle. Punkaharjun Lomakeskuksen konkurssi tuo siihen vajaat puolenkymmentä työtöntä lisää ja vie kesätyömahdollisuuden useilta kymmeniltä.

Konkurssiuutiset Kerimäeltä ja Punkaharjulta murensivat Savonlinnan seudulla viime kuussa jo virinnyttä yrityselämän toiveikkuutta. Silloinhan Metsä Wood kertoi 52 miljoonan euron investoinnista Punkaharjulle. Uusi kertopuulinja tuo yhtiöön 35 ja alihankintaketjuun 40 työpaikkaa.
Nyt hotelli ja kuntoutuskeskus Herttuan konkurssi tietää äkillistä työttömyyttä noin 40 hotelli- ja ravintola-alan sekä hoitoalan työntekijälle. Punkaharjun Lomakeskuksen konkurssi tuo siihen vajaat puolenkymmentä työtöntä lisää ja vie kesätyömahdollisuuden useilta kymmeniltä.
Herttuan ahdinko on esimerkki maan hallituksen ristiriitaisista toimista. Yhtäältä se vakuuttaa työllisyydenhoitoa kaikin mahdollisin keinoin, mutta toisaalta se säästötoimillaan suistaa yrityksiä toimintakyvyttömyyteen.
Kuntoutuskeskuksen vaikeudethan alkoivat kaksi vuotta sitten, kun hallitus päätti lakkauttaa harkinnanvaraisen, työkykyä ylläpitävän kuntoutuksen. Aslak-kuntoutus oli Herttualle tärkeä osa toimintaa.
Perhehotelli ei myöskään pärjännyt enää kilpailussa isojen säätiöomisteisten keskusten kanssa. Näin Kelan ostama kuntoutus kutistui, Valtiokonttorin kustantamat veteraanikuntoutukset vähenivät ja varaustilanne puolittui. Toiminnasta tuli kannattamatonta.
Seuraajaa Healthlake Oy:lle Kerimäellä on näissä oloissa vaikea löytää.
Huvipuisto Kesämaasta tunnetulle Punkaharjun Lomakeskukselle jatkajan löytyminen on todennäköisempää, sääoloille herkästä toimialasta huolimatta. Huvipuisto on ollut tärkeä täydennys koko Tuunaansaaren yritysryppäälle ja toiminut alueen vetonaulana perheille.
Rohkeaa investoijaa Punkaharjulle sopii toivoa, jotta alueen yli 130 000 vuotuista yöpymistä toteutuu myös tulevina vuosina.

Rohkeaa investoijaa Punkaharjulle sopii toivoa, jotta alueen yli 130 000 vuotuista yöpymistä toteutuu myös tulevina vuosina.

Uusimmat uutiset