Pääkirjoitus: Matkailu tarvitsee rohkeita yrittäjiä

Savon Mafia Oy:n suunnittelema laaja hotelli- ja kylpyläinvestointihanke on nytkähtänyt piirun verran eteenpäin, kun Savonlinnan kaupunki julkaisi alustavan kaavasuunnitelman maanantaina.

Savonniemeen suunniteltu matkailualueen kaavaluonnos on teknisen lautakunnan käsittelyssä toukokuussa.

Savon Mafia Oy:n suunnitelma on mielenkiintoinen. Toteutuessaan se toisi Savonlinnan keskustaan sellaista toimintaa, jota matkailukaupungissa on syytä tänä päivänä olla.

Erityisesti suunnitelmassa viehättävät ulkoaltaat, vierasvenelaiturit, uimaranta sekä Savonniemen rantoja kiertävä kevyenliikenteen väylä – ja kaikki nämä lähes keskellä kaupunkia.

Uusi hotelli ja sen tuomat työpaikat ovat sanomattakin tervetulleita Savonlinnan seudulle.

Arviolta 15 miljoonan euron suunnitelmalle löytää varmasti myös epäilijänsä.

Rannan läheisyyteen tai rantaviivaan rakentamista ei kaupungissa ole perinteisesti suopeasti katsottu – ei, vaikka kysymys olisi jo rakennetusta ympäristöstä.

Oman keskustelunsa aiheuttanee myös vasta remontoitu kaupungin uimahalli ja sen kohtalo suunnitelmissa.

Savonlinnalla ja savonlinnalaisilla on nyt pohtimisen, ellei jopa peiliin katsomisen paikka. Maailma muuttuu ympärillä kovaa vauhtia, ja myös matkailussa nähdään ihmisten käyttäytymisessä muutoksia.

Puhdas ilma ja vesi sekä turvallisuus ovat asioita, joita yhä useampi matkailija tulee arvostamaan.

Niitä meillä on Savonlinnan seudulla tarjolla yllin kyllin, mutta olemmeko valmiita ottamaan matkailijat vastaan? Laadukkaat ja monipuoliset palvelut eivät synny itsestään, ne vaativat tekijänsä ja rohkeita yrittäjiä. Savonlinnan seudun jo nyt tarjoamien hienojen matkailupalvelujen rinnalle mahtuu myös uusia.