Pääkirjoitus: Pitkä odotus palkittiin – Pikku-Saimassa nautittiin uinnin lisäksi leppeistä löylyistä ja uuden puun tuoksusta

Savonlinnan seudun uinnin harrastajille oli eilen tiistaina kauan odotettu päivä. Savonlinnan uimahalli, Pikku-Saimaa, avasi viimein ovensa.

Viime vuoden toukokuussa alkanut remontti ei mennyt aivan niin kuin alunperin oli suunniteltu. Jo kesäkuun alkupäivinä remontti jouduttiin keskeyttämään, koska rakenteista löytyi asbestia. Terveydelle vaarallista materiaalia ei oltu löydetty haitta-aineselvityksessä ennen rakennusurakan alkamista.

Asbestia ei oltu löydetty myöskään vuonna 1997, kun uimahallissa tehtiin edellinen mittava sauna- ja pesutilaremontti. Yhdeksän viikkoa kestänyt asbestin poistourakka viivästytti remonttia reippaasti heti alkuunsa.

Kuntalaiset ovat Pikku-Saimaan rakennusuran valmistumista seuranneet herkeämättä. Kadunmiehen arvioita rakentamisen tahdista on ollut moneen lähtöön. Useille remontin valmistumista odottaneille aika on tuntunut olevan liian pitkä. Leuto, sateinen ja lumeton talvi ei juuri ole houkutellut ulkoiluun, joten uimahallipalveluidenkin puuttuminen keskikaupungilta on vain korostunut.

Ajoittain kiukkuiseksikin äitynyt remontin viivästymisen kommentointi kertonee vain siitä, kuinka tärkeä palvelu uimahalli on kaiken ikäisille kuntalaisille.

Eilen pitkä odotus viimein palkittiin. Ensi reaktiot olivat kiittäviä ja tyytyväisiä. Uimarit saivat nauttia leppeistä löylyistä ja uuden puun tuoksusta asianmukaisesti ja huolella tehdyissä sauna- ja pesutiloissa.

Pikku-Saimaan remontin kokonaiskustannukset kasvoivat reippaasti eteen tulleiden rakenneongelmien vuoksi. Uimahallipalvelut kuulunevat kuitenkin niihin palveluihin, missä kuntalainen tuntee saavansa vastinetta maksamilleen veroeuroille.