Pääkirjoitus: Venäläisten matkailijoiden paluu ilahduttaa Savonlinnan seudulla

Venäläiset turistit ovat palanneet Savonlinnaan ja lähikuntiin. Sen kuulee venäjänkielisestä puheesta kaupungilla. Autojen rekisterikilvet kertovat samaa.

Venäläiset turistit ovat palanneet Savonlinnaan ja lähikuntiin. Sen kuulee venäjänkielisestä puheesta kaupungilla. Autojen rekisterikilvet kertovat samaa.
Hotelli- ja ravintolayrittäjillä on tällä hetkellä hyvin myönteinen viesti kerrottavanaan. Monet matkailukohteet on myyty täyteen. Kaupoissa on havaittu venäläisten paluu jo syksyllä, kertoo perjantain Itä-Savo.
Rajanylityspaikoilla nähdään tänä viikonloppuna pitkiäkin autojonoja. Venäläisten lomakausi vaikuttaa onneksi myös omassa maakunnassa. Venäläinen ostosmatkailu on kohentunut koko maassa.
Tieto matkailijavirran kääntymisestä oikeaan suuntaan ilahduttaa. Elinkeinoelämä tarvitsee matkailijoiden rahoja. Turistien näkyminen talvipakkasella virkistää ja luo positiivisia tulevaisuuden näkymiä. Savonlinnan seudun elinkeinoelämässä ei kaivata hiljaiseloa, vaikka matkailijoita kiinnostaakin rauha, hiljaisuus, turvallisuuus sekä suvun ja perheen kanssa lomaileminen.
Esimerkiksi Savonlinnan maakuntamuseossa Riihisaaressa venäläisturistien määrä on kaksinkertaistunut verrattuna viime vuodenvaihteeseen. Loppiaisviikonloppuna pidetään monia matkailijoiden ja paikallistenkin suosimia kohteita auki. Riihisaaren lisäksi avoinna on muun muassa Metsämuseo Lusto ja Olavinlinna.
Savonlinnassa on kaikki edellytykset suosituksi matkailukohteeksi. Ruplan kurssin hienoinen koheneminen antaa siihen lisää mahdollisuuksia. Matkailijat pitäisi ottaa vastaan vielä tehokkaammin. Matkailuneuvonta ja riittävän hyvin auki olevat palvelut ovat nykypäivää.
Tiina Ojutkangas

Tiina Ojutkangas

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.