Pääkirjoitus: Liikunta on itsestä kiinni – Mahdollisuudet Savonlinnan seudulla on hyvät

Savonlinnan liikuntahalli Heikinpohjassa eli entinen OKL:n halli sai viimein tällä viikolla uuden lattiapinnan.

Kaupungille meni heti eri joukkueiden valmentajilta kiitokset, sillä nykyaikaista urheiluhallin lattiapintaa on Savonlinnassa odotettu jo pitkään. Syksyn aikana liikuntahallille on luvassa myös parempi valaistus, mikä lisää entisestään hallin käyttömukavuutta.

Kaupungilta liikuntahalliin panostaminen on erinomainen asia. Sen lisäksi, että halli on pelaajille asianmukainen ja turvallinen, antaa se myös hyvän kuvan Savonlinnasta vieraileville joukkueille.

Liikuntapaikkoihin satsaaminen ja etenkin niiden kunnossapito, on paras tapa antaa kuntalaisille mahdollisuus ylläpitää kuntoaan ja terveyttään.

Rikkonaiset laitteet tai pusikoituneet pururadat eivät houkuttele liikkumaan.

Savonlinnan seudun kunnissa on liikunnan merkitys kuntalaisten hyvinvoinnille otettukin hyvin huomioon.

Kunnista löytyy halleja, upeita latuverkostoja, yleisurheilukenttiä, jalkapallokenttiä, jäähalleja ja paljon muuta. Kuntien tarjoamia mahdollisuuksia täydentävät vielä yksityiset liikunta-alan yritykset sekä lukuisat urheiluseurat, joiden lajikirjo on Itä-Savossa seudun kokoon suhteutettuna hyvä.

Oma tärkeä merkityksensä on myös seurojen ja talkoolaisten tekemällä vapaaehtoisella työllä. Ilman sitä urheiluseuratoiminta ei pyörisi, eikä lapsilla, nuorilla ja aikuisilla olisi kaikkia niitä mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa kuin nyt on. Hyvää Savonlinnan seudulla on myös se, että joukkueisiin mahtuu hyvin harrastajia tai kuntosaleille liikkujia. Se, kuinka haluaa huolehtia omasta liikunnastaan ja terveydestään on siis itsestä kiinni, mahdollisuudet siihen ovat ainakin hyvät.

jaana.rautio-teijonmaa@ita-savo.fi

Uusimmat uutiset