Pääkirjoitus: Pientä valoa näkyvissä

Etelä-Savon maakuntaliiton tuorein väestömuutos toi mukavan yllätyksen Savonlinnalle.

Pitkästä aikaa kokonaisnettomuutto kaupunkiin on peräti 35 henkilöä plussalla. Luonnollinen väestönmuutos on tosin Savonlinnan seudulla 214 henkilöä tappiollinen, koska Enonkosken, Heinäveden, Rantasalmen, Savonlinnan ja Sulkavan alueella on vuoden alusta toukokuun loppuun mennessä syntynyt vain 89 lasta, joista savonlinnalaisille vanhemmille 68. Samaan aikaan seudulla on kuollut 303 henkilöä, joista Savonlinnassa 212. Luvut merkitsevät sitä, että vuoden alusta toukokuun loppuun Savonlinnan seudun väkimäärä on pienentynyt 218 henkilöllä.

Itäisen Savon väkiluku oli toukokuun viimeinen päivä 44 171 henkilöä, Savonlinnan 33 500.

Muuttoliikkeen tuomista uusista asukkaista on osattava olla kiitollinen. Positiivinen tilasto kertoo siitä, että Savonlinna ja koko seutu on muuttajien silmissä nähty houkuttelevana ja mielenkiintoisena. Tuskin ketään voi pakottaa muuttamaan jonnekin, minne ei tunne minkäänlaista vetoa.

Savonlinnassa ja koko seudulla on hyvä asua ja elää.

Miinukselle painuva väestön kokonaismuutos Savonlinnan seudulla kertoo vanhenevasta ikärakenteesta, jolle emme voi mitään. Sen sijaan sille, että osaamme markkinoida ja kertoa oikeita asioita elämisestä Savonlinnan seudulla, voimme tehdä paljonkin.

Jokainen viesti, joka seudulta lähtee, on alueemme markkinointia. Ilahduttavaa on ollutkin seurata kaupungin ja seudun yritysten yhteistä Tule naapuriksi Savonlinnaan -markkinointikampanjaa, joka raikkaalla ilmeellään on varmasti tullut huomatuksi.

Kampanjassa luvataan muuttajille työpaikkoja, koulutusta, paljon hyviä naapureita ja jopa ilmaista asumista. Lupaukset ovat suuria, mutta parasta niissä on se, että kaikki on totta. Savonlinnassa ja koko seudulla on hyvä asua ja elää.

jaana.rautio-teijonmaa@ita-savo.fi

Luetuimmat

Uusimmat uutiset