Pääkirjoitus: Hyviä uutisia Savonlinnaan

Maanantaina koko Savonlinnan seudulle saatiin uutisia, jollaisia alueella on kaivattu ja jollaisia on lupa odottaa lisää.

Venäläinen turvateknologialan yritys Argus Spectrum International perustaa Savonlinnan Sortteerinlahteen tuotantolaitoksen, joka muutaman vuoden kuluttua työllistäisi jopa sata henkilöä.

Kansainvälisesti toimivan yrityksen rantautuminen Savonlinnaan vahvistaa entisestään seudulla jo nyt toimivaa nykyaikaista sähkö- ja elektroniikka-alan teollisuutta. Parhaimmillaan Argus Spectrumin toiminnot voivatkin vahvistaa alueen kiinnostavuutta ja vetovoimaisuutta niin, että Savonlinnan seudusta voisi tulla houkutteleva kohde alan teollisuudelle ja suunnittelulle.

Savonlinnan seutu tunnetaan Suomen suurimpana mekaanisen puuteollisuuden keskittymänä, mikä on vaatinut hyvää ja sinnikästä työtä sekä kykyä nähdä tulevaisuuteen. Sattumalta puuteollisuuden massiiviset investoinnit Savonlinnaan ja Punkaharjulle eivät ole tulleet.

Samanlaista sinnikkyyttä vaaditaan elinkeinopolitiikalta myös nyt, jos sähkö- ja elektroniikka-alasta halutaan rakentaa Savonlinnan seudulle vahvistuvaa teollisuuden tukijalkaa.

Mielenkiintoista on myös se, että Savonlinnassa jo pitkään toiminut Savox Communications Oy:n tuotantolaitos valmistaa myös turvateknologiaa. Kansainvälisesti toimivan Savoxin erityisosaaminen on vaativaan ammattikäyttöön tarkoitetut viestintäratkaisut ja –laitteet sekä suunnittelu. Savonlinnassa toimii siis pian sekä siviilien että ammattilaisten turva- ja viestintätekniikkaa valmistavat tuotantolaitokset.

Yhteistyössä Samiedun kanssa yrityksillä on myös mahdollisuus saada koulutettua ja tarpeeseen räätälöityä henkilökuntaa. Tämän päivän yritysmaailmassa se ei ole vähäpätöinen asia.

jaana.rautio-teijonmaa@ita-savo.fi