Pääkirjoitus: Savonlinnan tulevaisuuteen uskotaan

Savonlinnan seudulle on kuluvan vuoden aikana saatu hyviä elinkeinoelämän uutisia, jotka ovat luoneet uskoa seudun tulevaisuudelle.

Mittavia investointeja ovat tehneet paikalliset teknologia- ja puualan yritykset, mutta mielenkiintoista on, että myös muut ovat nähneet Savonlinnan investointien arvoisena seutuna.

Viimeisimpänä mediapersoona ja kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt, joka osti vuosikausia kuihtumistaan kuihtuneen Savonlinnan Kauppalinnan. Oston motiivina Rostedtilla oli muun muassa maan hallituksen päätös avata Parikkalan raja kansainväliselle liikenteelle vuonna 2024.

Pääasiallisesti Turun seudulla vaikuttava Rostedt haistoi bisneksen, johon hän oli valmis sijoittamaan.

Reilun viikon päästä Savonlinnassa vietetään varsin arvovaltaisia avajaisia, kun venäläinen Argus-Spectrum International avaa virallisesti tehtaansa Sortteerinlahdessa. Yritys on yksi maailman johtavista langattomien turvajärjestelmien kehitys- ja valmistusyrityksistä, jonka kasvunäkymät Savonlinnassa ovat hyvät.

Myös seudun matkailu on saamassa uuden toimijan joensuulaisesta Yrjö Laakkosesta, jonka suunnitelmat korkeatasoisista loma-asunnoista Oravissa ovat enemmän kuin tervetullut lisä Savonlinnan matkailutarjontaan.

Mielenkiintoista on myös seurata, mikä tulee olemaan Rauhalinnan lopullinen käyttötarkoitus. Jääkö historiallinen pitsihuvila kauppaneuvos Kyösti Kakkosen omaan käyttöön vai tuleeko se tavalla toisella myös yleisön ihailtavaksi.

Niin tai näin, kaikki hankkeet tarvitsevat ammattitaitoisia työntekijöitä sekä alueen palveluita, mikä on loistava asia seudun elinkeinoelämälle ja asukkaille.

Kommentoidut