Pääkirjoitus: Kulttuurikellari on näyte tahdosta

Kulttuurikellarin perustaminen on syvän niiauksen arvoinen teko koko Savonlinnan seudun asukkaille.

Huomenna perjantaina Olavinkadun puolessa välissä avattava kellari on erityisen arvokas jo siksi, että se on perustettu ja remontoitu tarkoitukseen sopivaksi tilaksi talkoovoimin.

Savonlinnan Kulttuurikellari yhdistys on pystynyt viemään kunnianhimoisen suunnitelmansa läpi ammattilaisen hyvällä opastuksella, jotta 480 neliön tila on saatu uuteen kukoistukseensa.

Ymmärrys siitä, että Savonlinnasta puuttuu tila, jossa niin ammattilaiset kuin harrastajatkin voivat järjestää esimerkiksi musiikki-, teatteri- tai kuvataidetapahtumia, on ollut talkoolaisilla yhteinen.

Esimerkillinen projekti on myös siksi, että kulttuuriväki on tarttunut toimeen itse. Yhteiskunnalta tilan saaminen ei olisi ollut mahdollista vuosiin, jos sittenkään.

Avajaisviikon ohjelma on komea kattaus hyvin erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia, joista varmasti jokainen taiteesta nauttiva löytää mieleisensä.

Viikon aikana on mahdollista kirkastaa myös Savonlinnan kulttuurikaupungin mainetta, joka on ihan omanlaisensa. Savonlinnassa siihen eivät kuulu suuret seinät ja avarat hallit, vaan pikemminkin intohimoisesti ammattiinsa tai harrastukseensa suhtautuvat tekijät. Heille on nyt paikka, missä näyttää osaamisensa ja taitonsa.

Kulttuurikellari on yhdistänyt talkoissa mitä erilaisemmat kulttuurin ammattilaiset ja harrastajat. Nyt soisi, että kellari onnistuu yhdistämään myös mitä erilaisempien kulttuurien ystävät ja samalla laajentamaan ihmisten käsitystä kulttuurin hyvää tekevästä voimasta.

jaana.rautio-teijonmaa@ita-savo.fi