Päätoimittajalta: Maanantaina Itä-Savo on erilainen – Ulkoasuun ja sisältöön uudistuksia

Pienen ja ammattitaitoisen toimituksemme intohimo ovat paikalliset uutiset. Läheinen lukijasuhde on 113 vuotta täyttävälle Itä-Savolle vaalimisen arvoinen asia.

Päätoimittajalta: Maanantaina Itä-Savo on erilainen – Ulkoasuun ja sisältöön uudistuksia

Itä-Savon lukijat saavat maanantaina luettavakseen uudistuneen lehden.

Ulkoasu on muuttunut, kun muun muassa tekstityyppi on hieman erilainen ja sivuille on tullut uutta väriä. Uutiset, urheilu, kulttuuri ja teemasivut erottuvat entistä selkeämmin toisistaan omilla väreillään.

Painetussa paperilehdessä pääpaino on edelleen vankasti paikallisissa uutisissa, mutta niiden lisäksi voimme nyt tarjota lukijoillemme aivan uusia yleiskiinnostavia uutisia, ilmiöitä ja henkilöhaastatteluja, jotka on tuottanut Sunnuntaisuomalainen ja Väli-Suomen Media.

Itä-Savosta tuli viime vuonna, muiden Kaakon Viestinnän lehtien tavoin, osa Keskisuomalainen konsernia, jolloin yhteistyön rakentamiselle avautui uudenlaiset mahdollisuudet.

Intohimona paikalliset uutiset

Viime vuoden lopulla Itä-Savon sivuille palasivat myös Suomen Tietotoimiston tuottamat ulkomaan uutiset sekä kotimaan pääuutisaiheita. Näin haluamme antaa lukijoillemme mahdollisuuden seurata myös Itä-Savon sivuilta, mitä maailmalla ja Suomessa tapahtuu.

Toivomme, että myös lehden luettavuus paranee, kun uutissivut jatkuvat nyt suoraan urheilun, kulttuurin, eri teemojen, mielipiteen ja menotapahtumien jutuilla. Lauantain lehden Sunnuntai-liite ilmestyy edelleen tuttuun tapaansa.

Yhteistyön laajeneminen ei tarkoita, että paikallisten uutisen määrä vähenisi painetussa Itä-Savossa.

Pienen mutta ammattitaitoisen ja sinnikkään toimituksemme intohimo ovat asiat, tapahtumat ja ilmiöt sekä mielenkiintoiset ihmiset meidän omalta levikkialueeltamme. Ja juuri näihin aiheisiin pystymme nyt keskittymään.

Verkkosivut ovat oma tuote

Paperisen sanomalehden lisäksi Itä-Savon toinen uutiskanava on verkko, joka poikkeaa painetusta sanomalehdestämme sisältöjen osalta.

Verkossa pääpaino on myös paikallisilla uutisilla, mutta siellä julkaisemme runsaasti myös ei-paikallisia sisältöjä niin Kaakon Viestinnän muista lehdistä kuin STT:ltä, Väli-Suomen Medialta kuin Sunnuntaisuomalaisesta.

Haluamme kehittää ita-savo.fi-sivustosta kanavan, jossa paikallisten sisältöjen lisäksi lukijamme saavat myös merkittävimmät uutiset niin kotimaasta kuin ulkomailta.

Verkossa pystymme tarjoamaan lukijoillemme myös runsaampia sisältöjä muun muassa videoilla, interaktiivisella grafiikalla, valokuvilla ja pidemmillä jutuilla.

Painetun lehden tilaajien on hyvä muistaa, että kaikki Itä-Savon verkkosisällöt kuuluvat myös printin tilaajille. Verkkosisältöjä pääsee lukemaan kun käy aktivoimassa tunnuksensa verkkosivullamme.

Vinkkaa hyvästä tarinanaiheesta

Me Itä-Savon tekijät allekirjoitamme Vastuullista journalismia -periaatteen, mikä velvoittaa meitä kaikessa työssämme.

Sosiaalinen media ja sähköinen valejournalismi tekevät työstämme tänä päivänä yhä haasteellisempaa, sillä liian usein ihmiset pitävät kaikkia Internetissä kerrottuja asioita oikeina uutisina.

Meille tärkeintä on kirjoittaa jutut tarkistamalla ja varmentamalla asiat useista tietolähteistä ja asiantuntijoilta.

Itä-Savolla on koko 113-vuotisen historiansa ajan ollut vahva suhde lukijoihinsa. Sitä me tekijät haluamme vaalia edelleen huolella ja olla helposti lähestyttäviä "itukkalaisia".

Otamme mielellämme vastaan juttuvinkkejä, esityksiä hyvistä tarinanaiheista tai mielenkiintoisista ihmisistä, sillä siitä olen varma, että niitä täällä itäisessä Savossa on riemastuttavan paljon.