Kansanedustaja Lenita Toivakka Puheenvuorossaan: Suomessa on suuri eriarvoisuusongelma, mutta se ei johdu tuloeroista, vaan korkeasta työttömyydestä

Maltilliset tuloerot ovat luonnollinen osa työmarkkinoita ja seurausta kannustimista tehdä töitä ja kouluttautua. Toisaalta tuloerot eivät saa kasvaa liian suuriksi. Liian suuret ja vaurauden epätasa-arvoiseen jakoon perustuvat tuloerot eivät ole hyvä asia yhteiskunnallisen vakauden ja ihmisten kokeman oikeudenmukaisuuden kannalta.

Suomen työllisyydessä on tapahtunut positiivisia muutoksia. Työllisyysaste on lähtenyt nousuun ja tällä hallituskaudella työllisyys on kasvanut jo 36 000 henkilöllä.
Erityisen ilahduttavasti myös pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut kovaa vauhtia, viimeisen vuoden aikana vaikeasti työllistyvien määrä on vähentynyt 25 600 henkilöllä.
Suunta on oikea. Kannustinloukkojen purkaminen ja verotuksen keventäminen ovat siis jo tuottaneet tulosta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet