Kansanedustaja Kaj Turunen (sin.) perää Puheenvuoro-palstalla oopperajuhlayhteistyöhön lisää kansainvälisiä suuryrityksiä

Yhteistyön kautta yritykset voivat toteuttaa yhteiskuntavastuutaan ja tarjota asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen ainutkertaisen kulttuurielämyksen.

Vuosittain yli 60 000 katsojaa saapuu Savonlinnaan seuraamaan Olavinlinnan esityksiä sekä nauttimaan oopperajuhlien tunnelmasta.
Kansainvälisyys näkyy sekä eri puolilta maailmaa tulevissa taiteilijoissa, että yleisön joukossa, sillä vuosittain tuhannet vieraat tulevat ulkomailta kokemaan oopperaelämyksen Savonlinnassa. Tämä oopperajuhlien kansainvälisyys sopii erityisesti isoille, itsekin globaalisti toimiville yrityksille mainiosti, ja se meidän on pystyttävä myös heille kertomaan.
Oopperajuhlat on huippuluokan kansainvälinen kulttuuritapahtuma, jonka toteutuksessa näkyvät upea ohjelmisto, organisaation korkea ammattitaito, hyvä ja tasapainoinen talous sekä kyky reagoida ajan haasteisiin.
Yhteistyön kautta yritykset voivat toteuttaa yhteiskuntavastuutaan, ja tarjota asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen ainutkertaisen kulttuurielämyksen.

Myös oopperajuhlat hyötyy yhteistyöstä isojen kansainvälisten yritysten kanssa. Erilaiset kansainväliset yhteistyöhankkeet ovatkin osa Savonlinnan Oopperajuhlien vakiotoimintoja.
Yritysten oman viestinnän ja markkinoinnin kautta oopperajuhlat saa uudenlaista näkyvyyttä, ja tyytyväiset konserttivieraat vievät omalta osaltaan positiivista viestiä eteenpäin maailmalla.
Toisaalta yhteistyö globaalien yritystoimijoiden kanssa tuo myös oopperajuhlille uutta kansainvälistä osaamista ja kokemusta.

Yhteistyö globaalien yritystoimijoiden kanssa tuo oopperajuhlille uutta kansainvälistä osaamista.

Suomessa toimii monia oopperajuhlille potentiaalisia yhteistyöyrityksiä. Yhden tällaisen yrityksen toimitusjohtajan tapasin heinäkuun puolivälissä Suomi Areenalla Porissa.
”Sotakaverini” valtakunnalliselta maanpuolustuskurssi 204:ltä, Panu Routila, johtaa Hyvinkäällä pääkonttoriaan pitävää, 50 maassa melkein 17 000 henkilöä työllistävää nostolaitevalmistaja Konecranesia. Hänelle globaalisuus ja kansainvälisyys ovat itsestään selviä asioita, suomalaisia juuria unohtamatta.
Täsmälleen saman teesin voi allekirjoittaa myös maakunnan ja koko Suomen ylpeydenaiheemme, Savonlinnan Oopperajuhlat.
Aika näyttää, itäisikö tässä pohja molempia hyödyttävälle yhteistyölle.

Kaj Turunen
Kansanedustaja (sin.)
Talousvaliokunnan puheenjohtaja
Savonlinna